Croquetes de pastanaga

Temps: 1h             Dificultat: Fàcil          Persones: cada pastanaga = 5 croquetes

Ingredients:
3 pastanagues (250 gr., surtiran unes 15 croquetes)
1 ceba mitjana
50 gr farina
300 ml llet
oli, sal, coriandre (opcional)
ou, pa ratllat

Utensilis:
paella gran i fonda
ratllador

Accions:
1) pelar i ratllar la ceba
2) pelar i ratllar les 3 pastanages
3) a la paella posar 3 culleres d’oli i quan estigui calent, sofregim la ceba – foc mig
4) quan la ceba estigui dorada, afegir les pastanagues i rememar fins que es fiquin toves
5) espècies: salar i afegir el coriandre
6) farem la beixamel directament amb la massa: tirar la farina i no parar de remenar fins que desaparegui
7) retirem la paella del foc i afegim la llet tota de cop i freda, anem remenant fins que l’absorbeixi bastant i desprès ho tornem a posar al foc i no parem de remenar fins tenir la betxamel espesa – quan la massa es separi de les parets de la paella ja estarà – trigarà uns bons 5 minuts

cOcUcA

Croquetes cOcUcA de pastanaga

8) deixar refredar la massa: ficar la massa a un recipient pla i cobrir- ho amb film – el film ha de tocar la massa i no deixa que entri aire, perquè sinó es farà una capa dura per damunt o es pot fer mal bé. Ho deixem a temperatura ambient i desprès ho podem posar a la nevera fins que estigui completament dura

9) fer les croquetes: amb la forquilla agafar una mica de massa – és igual la forma que quedi-, passar-la per l’ou batut i pel pa ratllat i desprès acabar de donar la forma de croqueta amb les mans
10) fregir-les: ficar oli a la paella i el foc fort, quan estigui bullint fiquem les croquetes, casi que només volta i volta, perquè la massa ja està cuita i només és per que es dori el pa ratllat i s’escalfin per dins. Quan treiem les croquetes del foc, les fiquem damunt d’un paper absorbent per a que retirin l’oli.

cOcUcA eXtra: si es vol anar més ràpid, es pot saltar el pas 8 i fer-ho amb la massa calenta o tèbia. Si les fem mes petites, poden ser un aperitiu i si les fem normals (foto) doncs per acompanyar qualsevol plat, tan sigui de peix com de carn.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s