Sanfaina & Ratatouille

Temps: 1h             Dificultat: Fàcil          Persones: 4

Ingredients:
1 pebrot vermell
1 albergínia
1 carabassó
1 ceba
3 tomàquets
oli d’oliva i sal

Utensilis:
cassola o wok
pelador i ratllador

Actions:
1) El primer de tot es rentar totes les verdures i secar-les
2) Tallar l’albergínia a quadrets i posar-la amb aigua amb sal perquè perdi l’amargor
3) Ficar la paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva, no la taparem perquè així farà menys aigua durant la cocció
4) Pelar el pebrot (així no repeteix al digerir), tallar-lo a quadrets, retirant les parts blanques
5) Tallar el  carabassó a quadrets
6) Escorer i ficar a coure l’albergínia i 5 minuts després el carabassó, remenem bé
7) Mentrestant tallem les 3 tomates, els hi tirem una cullera de cafè de sucre perquè perdin l’aciditat i també les posem a coure
8) I al final pelem, ratllem la ceba i l’hi tirem
9) Afegim sal i oli, si cal, i remenem
10) Deixem coure sense tapar a foc mig en total al voltant d’una hora i llestos

Sanfaina - cOcUcA

cOcUcA eXtra: A la sanfaina, li podeu afegir alguna espècie si preferiu: pebre negre, julivert o orenga, però la veritat és que no hi ha gaire eXtra a dir perquè ja queda boníssima al natural! Això si, esperem que tingueu un bon pa per sucar!

A França hi ha la “ratatouille” que es com la sanfaina però tallat a quadrets més grossos o amb rodones i normalment hi afegeixen all. A Espanya també s’assembla al “pisto” on normalment afegeixen tonyina.

A part d’acompanyament, un cop feta la sanfaina, es pot fer una truita de sanfaina, caragolines amb sanfaina o utilitzar-la de farcit d’una empanada.

Sanfaina – cOcUcA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s