Empanada Gallega – Espanya

Temps: 2h            Dificultat: Fàcil          Persones: 4

Ingredients:
Per la Massa
250g farina (per una safata de 20×30)
20g llevat
1 cullerada de postres de sal
3 cullerdades de postres d’oli
3 culledares de postre de pebre vermell dolç
150cc d’aigua tèbia

Pel Farcit
2 llaunes de tonyina
1 pebrot vermell mitjà
1 pebrot verd mitjà
1 ceba
2 tomàquets madurs
2 ous
Sal, pebre negre i vermell

Per l’Empanada
1 ou

Utensilis: paella, corró i forn

Steps:

Per la Massa
1) Posem tots els ingredients, menys l’aigua, en un bol.
2) Anem afegint l’aigua a poc a poc, mentre anem amassant.
3) Quan tinguem una massa més o menys compacta, ho passem al marbre. Fiquem una mica de farina sobre el marbre i amassem novament fins a tenir una bola que no s’enganxi a les mans. Si s’enganxa molt, podem afegir una mica de farina a la massa i continuent amassant.
4) Posem la massa damunt d’una fusta i la tapem amb un drap, millor si la deixem en un lloc calentet. Hi haurà d’estar fins que dobli el volum, mínim una hora.
5) Passat el temps, partim la massa per la meitat i les estirem amb un corró a la mida de la nostra safata de forn.

Pel Farcit
1) Fem dos ous durs.
2) Tallem la ceba i els pebrots a quadrets.
3) Posem un raig d’oli a la paella i li posem la ceba i els pebrots, quan comenci a estar una mica tou, li afegim els tomàquets ratllats.IMG_5701
4) Afegim una mica de sal, els pebres i una cullerada de sucre per tallar l’acidesa i ho tapem, que es vagi coent a foc fluix.
5) Quan estigui, ho retirem del foc, li afegim les llaunes de tonyina i ho deixem refredar.

Per l’Empanada
1) Un cop preescalfat el forn a 200° durant 10 minuts, suquem la safata de forn de mantega o fiquem paper d’enfornar.
2) Posem una de les masses que fagi de base.
3) Xafem els ous amb una forquilla, els barregem amb el farcit i ho aboquem a la massa de la safata.
4) Tapem amb l’altra massa, que farà de tapa i ens assegurem de tancar-les bé. Ho pintem tot amb un ou batut perquè quedi ben dorada. Amb els retalls de massa podem fer la decoració.
5) Ho posem al forn, uns 20 minuts a 200° (o 25 minuts a 180°), fins que la massa estigui cuita.
IMG_5696

cOcUcA eXtra: Es pot menjar tant freda com calenta, d’entrada, com de plat únic o fins i tot per acompanyar la truita.

One response to “Empanada Gallega – Espanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s