Escalivada

Temps: 40 min            Dificultat: Fàcil          Persones: 2

Ingredients:
1 pebrot vermell
1 albergínia
ceba (opcional)
sal i oli d’oliva

Utensilis: graella i foc (flama)

Accions:
1) Encendre el foc, per exemple a la barbacoa.
2) Rentem el pebrot i l’albergínia.
3) Els posem damunt de les graelles, sense pelar i directament sobre la flama.
4) Posem la ceba sobre les brases.
5) Anem donant el tomb a les verdures.
6) Quan la pell del pebrot estigui tota negra, ja es pot treure.
7) A l’albergínia i a la ceba els costarà una mica més i estaran quan estiguin tovetes. Quan les traguem del foc, emboliquem totes les verdures amb un paper de diari i les deixem uns 15 minuts.
8) Passat el temps, ho pelarem. Ens anem mullant les mans perquè les verdures cremen però sense passar les verdures  per aigua.
9) Tallem el pebrot i l’albergínia a tires i la ceba la fem graons.
10) Ho posem en una safata i li afegim sal i un bon raig d’oli d’oliva.

Escalivada

cOcUcA eXtra: Si no tenim barbacoa, sempre podem fer l’escalivada al forn o directament damunt dels fogons. Si la fem al forn és aconsellable passar oli per damunt de les verdures, així es pelen més ràpidament. L’escalivada ens servirà de base per a moltes altres receptes com el pastís d’escalivada, la coca de recapte, l’espardenya o senzillament per acompanyar la carn.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s