Risotto de bolets – Itàlia

Temps: 1h30min (si fas el caldo, 30 min si ja el tens fet)         Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
250gr d’ Arròs Arborio o Carnaroli
1 ceba gran
formatge parmesà
mantega
oli d’oliva
1 copa de vi (negre o blanc)
caldo de pollastre
bolets
Pebre i sal

Utensilis: olla

Steps:
1) Si hem de preparar el caldo, posarem en una olla amb aigua a bullir verdures, per exemple pastanaga, api, ceba i porro i unes aletes de pollastre o un cub de sabor de caldo de gallina. Ho deixarem bullir 1 hora.
2) Picarem la ceba i la sofregirem amb oli d’oliva en una olla.
3) En aquest cas, que el risotto és de bolets, ara els hi afegirem. Si són naturals, els tallem i els agreguem directament, si estan deshidratats els haurem posat amb aigua tèbia un mínim de mitja hora i reservarem l’aigua de la hidratació.
3) Agregarem l’arròs i  remenarem una mica.
4) Afegirem la copa de vi i deixarem evaporar l’alcohol.
5) A partir d’aquest punt anirem agregant caldo, sempre bullint, a l’arròs de manera que l’arròs sempre estigui cobert al ras. En aquest step també li afegirem l’aigua dels bolets.
6) La cocció de l’arròs durarà entre 18 i 20 minuts, segons el que digui el paquet. És una estona que hem d’estar pendents perquè l’arròs mai es quedi sense aigua.
7) Anirem afegint sal i pebre durant la cocció.
8) Quan estiguem a punt de tancar el foc li afegirem dos culleradetes de mantega.
9) Ratllarem el formatge i l’agregarem a l’olla.
10) Apaguem el foc i tapem l’olla, deixant reposar l’arròs uns 5 minuts.

Risotto

cOcUcA eXtra: Encara que molta gent es cregui que el risotto porta crema de llet, per la textura amb la que queda, la veritat és que és el midó qui lliga els grans d’arròs, per això si ha d’anar afegint el caldo a dosis reduïdes, enlloc de tot de cop com quan fem una paella.

Hi ha molts tipus de risotto, per exemple podem fer-lo de formatges, que els afegiríem al final amb el parmesà o de verdures, carn o peix, que ho agregaríem al step 3. També podem fer risottos més especials com de vi negre on al step 4 li agregarem més que una copa de vi. Altres versions, potser no tan clàssiques, serien amb fruites com per exemple el risotto de maduixes o el de formatge i pera. Evidentment, segons l’ingredient principal el caldo serà de carn, de peix o d’au.

Aquesta recepta me la va passar la Valeria, així que grazie Vale!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s