Fricandó amb cervesa

Temps: 45 minuts         Dificultat: Mitja        Persones: 4

Ingredients:
2-3 talls de vedella per persona (podem fer servir la tapa plana o el rodó de l’espatlla)
1/2 botella d’una mitjana de cervesa o un quinto
1ceba
1 fulla de llorer
1 all
farina
2-3 nous
sal i julivert
oli d’oliva

Utensilis: morter, cassola de fang i paella o cassola fonda

Accions:
Si ho fem amb cassola de fang i paella
1) Fiquem la paella al foc amb una mica d’oli i l’escalfem.
2) Salem i enfarinem la carn.
3) Passem la carn per la paella sense fregir-la massa i l’anem ficant dins la cassola de fang.
4) Tallem la ceba en juliana.
5) Quan hem acabat de fregir tota la carn, a la mateixa paella, hi fiquem la ceba i el llorer i fem un sofregit, fins que la ceba quedi transparent.
6) Llavors hi afegim la cervesa i deixem que arranqui el bull.
7) Ho tirem  a la cassola de fang on ja hi tenim la carn i la fiquem a foc fluix.
8) Mentre fem una picada, d’all, julivert i nous, i la tirem per sobre de la carn.
9) Ho tapem i anem remenant de tan en tan per evitar que s’enganxi.
10) Ho deixem uns 10 o 15 minuts, fins que la carn quedi cuita.

Fricandó amb cervesa

cOcUcA eXtra:  El fricandó és un plat de cuina tradicional catalana a base de filets de carn de vedella. Cada casa té la seva versió, així algunes enlloc de cervesa el fan amb vi. El que si que no hi falla mai, com a molts plats catalans, és la picada. A més a més els bolets també acostumen a acompanyar aquest tipus de carn. És millor si es fa el dia abans.

Per acompanyar podem afegir uns xampinyons de pot que hi queden molt bé. Els passem una mica per la paella i els afegim per sobre la carn, ens serviran per guarnir el plat a l’hora de servir.

Anuncis

One response to “Fricandó amb cervesa

  1. La versió argentina per fer el fricandó seria la “nagla” o el “cuadril” és a dir, la carn amb la que fan la milanesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s