Arròs a la cubana – Espanya

Temps: 15 min          Dificultat: Fàcil        Persones: 1

Ingredients:
1 tassa d’arròs blanc
1 all i 1 ceba
1 ou
1 cullera de salsa de tomata
sal i oli

Utensilis: olla i paella

Steps:
1) Quan l’aigua salada bulli a l’olla, li tirem l’arròs, l’all i la ceba.
2) Quan l’oli estigui calent a la paella, ja podem fregir l’ou, li tirem una mica de sal.
3) En un plat, posarem un cullerot arròs i l’ou fregit a sobre.
4) Escalfem la tomata al microones i li tirem pel voltant per decorar.
5) Ho xafem tot amb la forquilla.

IMG_5261 IMG_5263

cOcUcA eXtra: Nosaltres el mengem molt sovint a l’estiu perquè és ràpid de fer i gens pessat. Per la presentació, si vols fer una bona muntanya d’arròs, fica una mica d’oli en una tassa de cafè, emplena-la d’arròs i aboca-la al plat. A l’step 4, sinó també podem fer un sofregit de tomata. Hi ha llocs que també l’acompanyem amb un plàtan fregit.

One response to “Arròs a la cubana – Espanya

  1. L’arròs a la cubana prové de les Illes Canàries. Com que a Cuba el plat principal és arròs sol o amb frijoles i desprès l’acompanyen de carn, pollastre o peix i també de platan fregit. I l’ou també és un ingredient important en la dieta cubana, per exemple fent entrepans de truita a la francesa per esmorzar. Potser, i això és cullita pròpia, ja que la immigració canaria a Cuba va ser força elevada degut a la agroindústria de la canya de sucre; doncs, potser els canaris van vincular els tres ingredients més típics del país que els havia acullit. Podria ser, no? ;P

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s