Llibrets de llom

Temps: 20 min          Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
400 gr de llom de porc, uns 100 gr per llibret, surten 4 llibrets
2 talls de pernil dolç
2 talls de formatge
pa ratllat
all i julivert sec o fresc
oli doliva

Utensilis: una paella

Accions:
1) Fiquem una paella a escalfar a foc fluix amb un bon raig d’oli d’oliva.
2) Obrim els llibrets, els salem i en una mitat fiquem la mitat d’un tall de pernil dolç i al damunt la mitat d’un tall de formatge.
3) En un plat de sopa fiquem el pa ratllat i afegim l’all i el julivert picats molt petit.
4) Hi rebossem els llibrets, primer d’un cantó i després de l’altre.
5) Fregim els llibrets a foc lent perquè es coguin bé i els anem girant sovint perquè el pa ratllat no es cremi.

IMG_5255

cOcUcA eXtra: enlloc de llibrets de porc, també es poden fer de pollastre o de gall d’indi o es poden fer els “sanjacobos” que són només el pernil dolç i el formatge arrebossats. A França hi ha els “colibri”, que són llibrets de pernil i formatge però fets amb carn d’hamburgesa. També es poden farcir de sobrasada, amb pebrots escalivats o simplement de formatge. El rebossat complert es fa amb farina, ou batut i pa ratllat. I si vols escorre una mica l´oli, al treure´ls del foc els podem ficar damunt un paper absorbent de cuina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s