Cigrons a lo Rosa

Temps: 1h         Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
150 gr de cigrons secs
1 ceba
farina
safrà o colorant groc
all, julivert i 8-10 ametlles
1 ou
sal

Utensilis: olla i cassola de fang

Accions:
1) Si els cigrons són secs, els posarem amb aigua el dia abans.
2) Posem a bullir els cigrons amb aigua i sal, anem traient la capa d’escuma que fan.
3) Posem a fer l’ou dur.
4) Els colem i trèiem totes les pells que puguem. Guardem una tassa de cafè de l’aigua del bullit.
5) Ratllem la ceba i la sofregim a la cassola de fang.
6) Quan estigui transparent, li afegim la farina i el safrà o colorant groc i remenem bé per torrar la farina.
7) Li agreguem l’aigua que havíem reservat i els cigrons.
8) Preparem una picada d’all, julivert i ametlles i l’afegim a la cassola.
9) Xafem l’ou dur amb la forquilla i l’afegim a la cassola.
10) Ho remenem bé fins que l’aigua s’hagi evaporat.

Cigrons a lo Rosa

cOcUcA eXtra: els cigrons també poden ser de pot i ja cuits, llavors ens saltem les accions 1, 2 i 4.  La Rosa recomana la  marca Monjardin que venen a l’Aldi. Llavors, abans d’afegir-los a la cassola es passen pel raig d’aigua per tal de treure’n les pells i l’elaboració del plat només ens durarà 15-20 minuts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s