Peix amb picada cruixent

Temps: 30 min             Dificultat: Fàcil          Persones: 4

Ingredients:
4 talls de peix carboner (lieu noir amb francés)
4 talls de beicon prims o 100 gr. de cansadala fumada a tires (lardons)
12 nous
8 culleres de sopa de pa ratllat
8 culleres de sopa de picada d’all i julivert (persillade)
4 culleres d’oli d’oliva
mantega

Utensilis:
forn
paella

Actions:
1) Preescalfar el forn a 200 graus durant 10 minuts
2) Fiquem el beicon a coure en una paella perquè desgrassi
3) Preparem la barreja: piquem  les nous, fiquem el pa ratllat, la picada d’all i julivert i les 4 culleres d’oli d’oliva. Treiem el beicon de la paella, el tallem i també l’afegim. Remenem bé perquè quedi compacte.
4) Fiquem una mica de mantega al plat que anirà al forn. Hi fiquem el peix i al damunt hi repartim la barreja entre els 4 talls
5) Fiquem al forn durant 15 min

IMG_5353

cOcUcA eXtra: El peix pot ser qualsevol, l’única cosa a tenir en compte és que els talls siguin gruixuts perquè la barreja no caigui i els talls no es desfacin al coure, per exemple també ho podem fer amb: bacallà o l’abadejo. O amb peix blau com el salmó. Enlloc de nous es poden substituir per atmelles, el gust queda una mica més suau. Ens agrada molt acompanyar-lo de verdures al wok (foto).

La persillade és una barreja de julivert i all ja sec que venen a França a la secció de les espècies. Potser la diferència amb la nostra picada és que els francesos utilitzen molt més el julivert arrissat que el pla, ja que té el gust menys intens.

2 responses to “Peix amb picada cruixent

  1. Fet! i amb èxit 🙂
    Per cert, a Argentina el “persillade” s’anomena “provenzal deshidratado” i també el venen a la secció de les espècies. La picada d’all i julivert en diuen directament “prevenzal”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s