Mandonguilles de la padrina

Temps: 30′             Dificultat: Fàcil          Persones: 4

Ingredients:
600 grs de carn picada, si pot ser barreja de vedella i porc
300 grs de pit de pollastre
2 alls i julivert
1 ou sencer
pa ratllat
sal
oli d’oliva o per fregir
i… el secret de la padrina: canyella amb pols

Utensilis:
robot de cuina
paella i bol

Accions:
1) Piquem el pit de pollastre amb el robot de cuina.
2) Fiquem el pit de pollastre en un bol amb la resta de carn picada de vedella i porc.
3) Piquem els alls i el julivert
4) Al bol, afegim la resta d’ingredients: els alls i el julivert picat, l’ou sencer, el pa ratllat, la sal i un puntet de canyella amb pols.
5) Ho intengrem tot amb la forquilla però ho barregem bé, durant uns 4-5 minuts, amb les mans (el segon secret de la padrina), fins que tots els ingredients quedin ben barrejats.
6) Ens rentem les mans però ens les deixem mullades, així no se’ns enganxarà la carn quan anem agafant parts i en fem mandonguilles de la mida que ens agradin.
7) Passem les mangonguilles, que les de la padrina tenen forma de croqueta, per pa ratllat.
8) Fiquem un bon raig d’oli a escalfar en una paella i quan estigui ben calent anem fregint les mandonguilles, com més grans siguin doncs més tardaran a coure perquè haurem de ficar el foc fluix per a què no es cremin per fora i es coguin per dins.
9) Anem girant les mandonguilles, de manera que es coguin bé per tots els costats.
10) Treiem les mandonguilles i les posen en paper de cuina absorvent.

IMG_5443

cOcUcA eXtra: les podeu fer per més o menys persones, sempre respectant la proporció de carn 2/3 de vedella-porc per 1/3 de pollastre. Enlloc de pit de pollastre també podeu utlitzar hamburgueses de pollastre, és més pràctic. Si es vol, es poden fer amb salsa, com per exemple les nostres preferides són: de tomata sola, de tomata amb herbes o un sofregit de tomata, però sempre amb conserva de tomata de la padrina. Sense salsa es poden menjar fredes o calentes, són ideals per anar de picnic. I si en sobren, doncs les podeu congelar o fer l’entrepà de mangonguilles del dissabte a la nit. És fàcil que les mandonguilles fossin introduïdes a la Península pels àrabs ja que la paraula “albondiga” probé de l’àrab “al-bunduqa” que significa, bola. Les mandonguilles són un dels plats més internacionals al món, cada país en té una versió i un acompanyament típic per exemple amb salsa de tomàquet, amb sèpia, amb espaguetis, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s