Bunyols de vent

Temps: 1h         Dificultat: Mitjana

Ingredients
1/4 litre de llet
200 gr farina
140 mantega o margarina
6 ous
raspadura llimona
1 pols sal
1 pols sucre

Utensilis: bol i cassola fonda o fregidora

Accions

1) Posem la llet al foc amb la mantega, la sal i el sucre.
2) Quan arranqui el bull tirem la farina i apaguem el foc.
3) Afegim la raspadura de llimona i remenem sense parar fins que quedi el més fi possible.
4) Ho deixem refredar.
5) Afegirem els ous un a un sense batir-los, sempre remenant.
6) Al començament veurem que ens costa però a poc a poc ens anirà quedant una pasta fina.
7) Omplim d’oli una cassola fonda o una fregidora i el deixem escalfar.
8) Amb l’ajuda d’una cullera tirem petites porcions de  massa de bunyol a l’oli calent.
9) Si la massa està ben remenada, els bunyols es donaran la volta sols. Si no, els podem ajudar amb una cullera o espàtula. Convé posar-ne pocs a la vegada per evitar que s’enganxin.
10) Els trèiem del foc i els posem sobre un paper absorbent de cuina. Els hi tirem sucre per damunt.

Bunyols de vent (2)

cOcUcA eXtra: El motiu de menjar aquest bunyols dolços per Quaresma sembla que era per endolcir el temps d’abstinència que s’havia de passar durant aquest període cristià. Per això, tot i ser dolços, no tenen cap guarnició.

Anuncis

2 responses to “Bunyols de vent

  1. Mmmmm quina pinta tenen ! Quants records! Al poble quan era petita la meva àvia me’n feia, li hauré de tornar a demanar. 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s