Paella de peix

Temps: 2h      Dificultat: Difícil        Persones: 4

Ingredients:
1 cullerot/tassa d’arròs per persona
2 cullerots/tasses de caldo per persona
1/2 kg de musclos
xirles
8 gambes
8 escamarlans
1 sèpia gran
1 ceba gran
1 pebrot verd mitjà
1 pebrot vermell mitjà
2 tomates
1 dent d’all
sal, pebre i julivert i oli d’oliva
caldo de peix: peix, verdures, pastilla d’avecrem de peix

Utensilis: paella, cullerot i olla.

Accions:
1) Posem a fer un caldo de peix: posem a bullir el peix, les verdures i la pastilla d’avecrem de peix.
2) Preparem les verdures: els pebrots els tallem a quadrets petits, la ceba i les tomates les ratllem i la dent d’all amb el julivert els trinxem.
3) Netegem els musclos i les xirles i els posem a coure en una olla amb un raget de vi blanc. Una vegada cuits els hi podem treure una de les closques i els reservem.
4) Posem 6 cullers d’oli d’oliva al centre de la paella i quan esta calent hi tirem les gambes i els escamarlans, prèviament salpimentats. Els trèiem i els reservem.
5) Tallem la sèpia a quadrets i l’afegim a la paella, una vegada a tret tota l’aigua la trèiem.
6) Ara fem el sofregit: afegim la ceba ratllada i quan està transparent, li agreguem l’all i el julivert i els pebrots. Ho anem remenant i finalment quan els pebrots estan cuits, li afegim la tomata ratllada per acabar de fer un sofregit. Un cop el sofregit esta fet i afegirem la sèpia.
7) Remenem bé i li agreguem l’arròs (1 tassa per persona més 2 o 3 per la paella) i li donem un parell de voltes.
8) Afegim el caldo bullint. Aquest és el secret! El caldo ha d’estar bullint i quan el posem a la paella ha de continuar a bullir. I ho remenem. S’ha de deixar coure uns 15 minuts.
9) Quan l’arròs s’ha begut la meitat del caldo li afegim els musclos, les xirles, les gambes i els escamarlans. Si s’empega hi afegim caldo o aigua pels voltants.
10) Quan parem el foc, tapem la paella amb papers de diaris i draps perquè l’arròs acabi de coure i reposi. Almenys uns 3 o 4 minuts més.

Paella peix

cOcUcA eXtra: la paella és, provablement, el plat més típic d’Espanya. Existeixen moltes versions i de molts ingredients, com la de conill, la de pollastre o la mixta, per exemple. Inclús a la de peix també si poden posar altres ingredients com galeres, calamars, etc. Cada casa utilitza els seus ingredients preferits i generalment s’hi posa safrà que li dóna aquell color groc tan característic. El seu origen és de València, més concretament de l’Albufera i com molts dels plats tradicionals va sorgir de l’aprofitament de les coses que hi havia a mà. En el seu inici més humil eren els llauradors de l’arròs que cuinaven amb el que tenien a mà per tal de seguir amb la jornada laboral.

CIMG0564

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s