Coca de carabassó, tomata i alfàbrega

Temps: 1h             Dificultat: Fàcil          Persones: 4

Ingredients:
2 carabassons
2 tomates madures
0,5 ceba
1 pasta brisa o massa quebrada o la podem fer nosaltres
250 grs de cansalada (opcional o mirar cOcUcA eXtra => Coca de Terra i Mar: pit de pollastre i uns palets de cranc)
alfàbrega, oli d’oliva i sal

Utensilis:
forn
2 paelles: una gran i una petita
mandolina

Actions:
1) Rentar els carabassons i les tomates.
2) Ficar una paella, la més gran, al foc amb oli d’oliva a escalfar. Ficar l’altra paella al foc, sense res, també a escalfar.
3) Tallar els carabassons amb pela amb la mandolina i ho fiquem tot a coure a la paella gran.
4) Tallar les tomates i la mitja ceba a quadrets petits i ho afegim als carabassons.
5) A la paella petita hi fiquem la cansalada que també l’hem tallat petita. La fiquem a coure perquè desgreixi.
6) Anem remenant les verdures i quan ja estiguin casi cuites, que els hi costarà uns bons 20 minuts, els hi tirem l’alfàbrega i una mica de sal. No cal gaire sal perquè la cansalada ja en porta.
7) Quan la cansalada ja estigui casi cuita, la retirem del foc i trèiem tota l’aigua / grassa que ha deixat.
8) Desprès quan les verdures també estan cuites doncs les barregem amb la cansalada a la paella gran i ja apaguem el foc.
9) Preparem la massa de la coca a sobre d’una plata. Avui l’hem fet amb forma rodona, però també es pot fer plana o rectangular. Punxem amb la forquilla la massa i desprès ja li podem afegir el farcit.
10) Quan el forn estigui calent a 180 graus, la posem a coure i li costarà uns 25-30 minuts, depèn del gruix de la pasta/massa.

IMG_5732

cOcUcA eXtra: Es pot servir calenta, tèbia o freda. Enlloc de cansalada se li pot afegir l’ingredient que vulguem, per exemple: tonyina o pollastre. O simplement fer-la vegetariana.

O una altra opció és la Coca de Terra i Mar: enlloc de cansalada (action 5) i fiquem pit de pollastre ja cuit i uns palets de cranc (surimi) tot triturat i enlloc d’alfàbrega (action 6) i fiquem pebre vermell. Aquest cop hem pelat els carabassons (action 3) per això no es veu tant verd a la foto.

IMG_5781

cOcUcA eXtra 2: també podem menjar sol la barreja del carabassó, la tomata i l’alfàbrega com un acompanyament per carn o peix a l’estil que menjaríem la sanfaina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s