Pizza de cansalada fumada amb alfàbrega

Temps: 1h         Dificultat: Mitjana

Ingredients
massa de pizza
1 ceba gran
1 paquet d’alfàbrega
10 xampinyons
1 ou
Parmesà
5 tires de cansalada fumada
mozarel·la

Utensilis: ganivet, paella i pizzera.

Acciones

1) Caramel·litzem la ceba
2) Netejar l’alfàbrega i els xampinyons que els tallerem a làmines.
3) En la mateixa paella que hem fet la ceba, posem a coure els xampinyons i la cansalada tallada a tires.
4) Muntem la pizza amb una capa de ceba, una capa de mozarel·la, per damunt li posem els xampinyons i la cansalda, li agreguem el parmesà ratllat i damunt de tot li agreguem l’ou cru.
5) Ho posem al forn fins que estigui la massa cuita, uns 20 minuts i uns minuts abans de treure-la li afegim l’alfàbrega.

Pizza Xampinyons i Rucula (2)

 

 cOcUcA eXtra: La pizza és un dels plats més famosos d’Itàlia que s’ha adaptat als gustos i costums de cada país. El seu origen és incert i ja n’hi havia l’antiga Roma però la pizza com avui la coneixem és típica de Nàpols i es remunta al s.XVIII. La base de moltes pizzes és la Margarita, en honor a la reina d’Itàlia  i que llueix els colors de la bandera italiana, el vermell del tomàquet, el blanc de la mozarel·la i el verd de l’orègan. Una de les teòries del motiu del nom pizza és que deriva de la paraula llatina pinsa que significa aplanar, en referencia a la massa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s