Arrebossar amb ou, farina i pa ratllat.

Arrebossar és una tècnica de cuina que consisteix en cobrir l’aliment amb una capa d’un altre ingredient. D’arrebossats n’hi ha de molts estils, el de farina, el de llet i farina, el de cervesa o el més típic el d’ou, farina i pa ratllat.

Un ingredient arrebossat es pot coure al forn o fregir-lo.

En aquest post parlarem de l’arrebossat d’ou, farina i pa ratllat i de la cocció del fregir.

1) Posar en una paella abundant oli a escalfar, ha de cobrir el que anem a fregir.

2) Posar un recipient amb farina, un altre amb ou batut i un tercer amb pa ratllat.

3) Passar el que sigui que arrebossarem, primer per la farina i ho espolsarem per treure’n l’excès.

4) Desprès ho passarem per l’ou.

5) Per últim ho arrebossarem de pa ratllat. Si el que estem arrebossant no té perill que perdi la forma, per exemple carn o pollastre, ho podem apretar amb la mà de manera que el pa s’enganxi millor.

6) Posar-ho a la paella quan l’oli estigui calent, uns 170°C.

7) Anem treient les sobres de pa ratllat que quedin a l’oli per evitar que es cremin.

8) Quan estigui fregit, treure-ho i posar-ho sobre paper de cuina absorvent per treure’n l’excès d’oli.

No posar molta quantitat de producte a la vegada a fregir per evitar descendre la temperatura de l’oli i que el producte s’enganxi entre ell.

En cas de tenir moltes coses per fregir, entre una tanda i l’altra netejar l’oli de les sobres del pa i de la farina i deixar que es torni a esclafar abans de posar-ne més.

IMG_5047

cOcUcA Extra: El truc per enrecorda-te de l’orde és fer-ho segons l’abecedari: Farina-Ou-Pa. Si no volem utilitzar ou, podem substituir-lo per la llet. A Argentina a l’arrebossat en diuen “milanesa” així per exemple tenen la milanesa de carn, la  milanesa de berengenas o de pollo, tot i que llavors l’anomenen suprema. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s