Locro

Temps: 4h (s’ha de posar en remull la nit anterior)       Dificultat: Mitja        Persones: 6

Ingredients:

400 gr de choclo blanco pisado o blat de moro blanc sec
200 gr de porotos manteca o mogentes seques
250 gr de falda o alguna carn de vaca que sigui dura
250 gr de pechito de cerdo o carn de porc
2 potes de porc
300 gr de cuero de cerdo, la pell del porc
1 chorizo o mitja llangonissa blanca
1 chorizo colorado o xoríç vermell de les llenties
200 gr de cansalada fumada
200 gr de cansalada salada
mitja col petita
un zapallo ancho o carabassa
2 batatas o moniatos
dues fulles de llorer i sal

Per la salsa
250 gr de cebolla de verdeo
pimentón dulce o pebre vermell
ají molido
oli girasol

Utensilis: una olla alta i gran i una olla normal. Una paella.

Acciones:

1) Posar en remull la nit anterior el choclo i les mongetes seques.
2) Posar, a l’olla més gran, aigua amb sal i les fulles de llorer a bullir. Quan arranqui el bull afegir-li el choclo i les potes de porc tallades en 4 i salades. Deixar-ho 1 hora.
3) En una olla més petita posar a bullir el cuero, és a dir, la pell del porc. Anar-li canviant l’aigua fins a dues vegades per tal de treure’n la grassa. Mínim mitja hora.
4) Treure el cuero i tallar-lo. Afegir-li a l’olla gran la botifarra blanca, sencera. S’ha de vigilar que no es desfaci.
5) Quan hagi passat la primera hora, treure la botifarra blanca i deixar que es refredi. Afegir les mongetes seques hidratades, la carn de vaca i la de porc, que haurem tallat a talls grossers. Deixar 30 minuts a foc fluix.
6) Agregar-hi les cansalades i el xoríç vermell. Posar-hi també la col tallada a tires fines. La col ha de desaparèixer. Ho tapem.
7) Mentre, anirem preparant la salsa. Així que picarem ben petit els pebrots i les cebes i el verd de la ceba de verdeo.
8) Farem un sofregit la ceba de verdeo picada, ho condimentarem amb el pebre vermell i el ají molido i li posarem una mica del caldo del locro. Ha de quedar picantet.
9) Quan hagi passat una hora i mitja des de que hem posat la carn de vaca, li afegirem els moniatos tallats i la carabassa.
10) Ho deixarem bullir fins que les mongetes estiguin toves i la carabassa i els moniatos hagin pràcticament desaparegut.
Locro

cOcUcA eXtra: el Locro és un dels plats més característics d’Argentina. Es menja, sobretot, els dies “patrios” és a dir el que seria per nosaltres el dia de festa major o el 11 de setembre. En el cas argentí són el 25 de mayo, que es celebra la Revolución i el 9 de julio on es conmemora el dia de la Independencia. S’acostuma a fer d’entrada empanades de carn i si són salteñas i fregides molt millor. El dia es remata berenant mate amb tortas fritas. Si esteu per Buenos Aires i no és un dia tradicional, podeu anar a la Feria de Mataderos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s