Croquetes de peix

Temps: 2h         Dificultat: Mitja      Persones: 4

Ingredients:
1kg de peix blanc
1 ceba gran
2 dents d’all
sal, pebre negre, comí

Per la Beixamel
farina
llet
nou moscada

Per l’arrebossat
pa ratllat
2 ous
oli

Utensilis: 2 paelles, ratllador, bol.

Accions:
1) Sofregir la ceba ratllada i l’all picat.
2) Afegir-hi el peix salat, amb pebre i comí, tapar-ho i deixar coure durant uns 20 minuts.
3) Quan el peix estigui quasi cuit, farem la beixamel. Posarem farina a l’altra paella amb un raig d’oli, remenarem una estona perqué es torri una mica (sense que es fiqui marró), anirem afegint la llet freda, a poc a poc i sense parar de remenar amb una cullera de fusta o un batedor de varetes i li agreguem un polsim de nou moscada.
=> sinó també podem fer la beixamel com a les croquetes de pastanaga, accions 6 i 7. Si ho fem així, ficarem 150 gr de farina i després 800 ml de llet. I també li agreguem un polsim de nou moscada.
4) Quan la beixamel tingui la consistència que ens agrada, li afegim el peix trinxat amb la ceba i l’all de la cocció, condimentem i remenem bé.
5) Ho posem en un bol, ho tapem amb paper film i ho deixem refredar una hora ben bona. Ho podem posar a la nevera.
6) Preparem els ingredients per fer l’arrebossat en diferents plats.
7) Anem agafant massa i els donem la forma característica de les croquetes.
8) Arrebossem
9) Quan l’oli estigui calent, li posem les croquetes per fregir. Només cal que agafin el color de fora, ja que l’interior ja està cuit.
10) Quan les retirem, les posem sobre un paper de cuinar per treure l’excés d’oli.

IMG_5807

cOcUcA eXtra: Les croquetes són un dels plats més típics d’Espanya i de Catalunya, que van sorgir per aprofitar les sobres del menjar. Poden ser de carn, verdures o peix, com en aquest cas. El peix blanc es caracteritza per tenir poc greix, alguns exemples són l’orada, el nero, el rap, el lluç o la bròtola, que és el que vam utilitzar per aquesta recepta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s