Gelat cassolà

Temps: 1h + congelació            Dificultat: Fàcil          Persones: 4 (per uns 500gr de gelat surten unes 12 boles, 3 per persona)

Ingredients:
+/- 500-600 gr de fruita pelada i sense pinyol. Per exemple:
Combinació 1: albercocs – 350 gr pelats i sense pinyol + 1 mango – 300 gr pelat i sense pinyol
Combinació 2: 3 nectarines – 225 gr pelades i sense pinyol + 8 préssecs paraguaià – 300 gr pelats i sense pinyol
Combinació 3: 3 kiwis – 225 gr pelats + 3 plàtans – 250 gr pelats
Combinació 4: fruites vermelles – maduixes, gerds, groselles, etc – 500 gr
Per cada +/- 500-600 gr de fruita pelada i sense pinyol:
1 iogurt grec
2 cullerades de postres de sucre

Utensilis:
robot de cuina
caixes de congelació
espàtula i bol

Actions:
1.- Triem la fruita del nostra gust (veure combinacions als ingredients per exemple), com més madura millor: la pelem, trèiem el pinyol i tallem a quadrats petits. En total per cada sabor/combinació hem de tenir uns +/- 500-600 gr de fruita pelada i sense pinyol.
2.- La posem a congelar almenys unes 4h. Us aconsellem congelar cada tipus de fruita amb una caixa diferent perquè a l´action 3 serà més fàcil triturar.
3.- Trèiem la fruita del congelador i encara congelada la triturem amb el robot de cuina*, fins que quedi una textura de granissat però gruixut. Sinectarina_parawai (2) queda una mica més gros ja està bé.
Si hem optat per una combinació, triturarem una fruita darrera l’altra (per això les hem congelat separadament) perquè cada fruita té una consistència diferent.
4.- Un cop tota la fruita triturada, la barrejem i li afegim el iogurt grec amb les 2 cullerades de postres de sucre i ho mango_albaricoc (3)continuem triturant amb la funció normal del robot fins que quedi tot barrejat i ja amb textura de gelat.
5.- Ja ho podem menjar directament o si el volem més gelat, doncs només cal congelar-lo 1h més.

trio de gelats (3)

cOcUcA eXtra: les fruites com més madures millor perquè portaran més sucre i així no caldrà afegir les 2 cullerades extra al iogurt.

Si al dia següent, el gelat esta completament congelat, com un bloc de gel, el podem posar un parell de minuts al microones a la funció de descongelació per poder servir-lo millor.

* Per l’action 3, depèn del robot ho haurem de fer poquet a poquet i a petites quantitats. Ens podem ajudar de l’espàtula per centrar la fruita al robot i anar col.locant la fruita ja triturada en un bol. Com idea, el nostre per exemple és el Moulinex Soup & Co i ho fem amb la funció picar gels on només s’hi ha de ficar l’equivalent d’uns 6-8 glaçons i després un cop tot triturat ho acabarem de triturar amb la funció normal perquè es faci una mica més petit. Si el vostre té més capacitat doncs anireu més ràpid.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s