Pa de pessic de iogurt “amb extra”

Temps: 45′            Dificultat: Fàcil          Persones: 6

Ingredients:
1 iogurt natural sense sucre
Sempre amb la mida del iogurt, li direm “got”:
1 got d’oli d’oliva suau o de gira-sol
2 gots de sucre – hem triat de cana
4 ous
3 gots de farina – hem triat farina per pastissos que ja porta una mica de llevat químic
½ sobre de llevat químic
½ de sucre de vainilla
unes gotes de llimó
1 got de xocolata amb pols o amb xips

Utensilis:
batedora
forn
espàtula i bol

Actions:
1.- Ficar a escalfar el forn a 180 graus, 10 minuts
2.- Fiquem amb un bol: el iogurt, l’oli, el sucre i els 4 ous
3.- Batem amb la batedora
4.- Afegim la farina, el llevat, la vainilla, el llimó i la xocolata* amb pols. Podem barrejar amb una espàtula i acabar tornant a batre perquè desapareixen tots els grumolls.
* Si fiquéssim la xocolata xips (com a la foto), la ficaríem després de batre, és a dir, batríem primer tots els ingredients menys la xocolata i quan tot estigui batut afegiríem les xips, així no es trencaran i nomes caldria remenar-les una mica amb l’espàtula perquè es barregin bé amb la resta de la massa.
5.- Ficar la massa en un recipient, sucat d’oli perquè no s’enganxi, al forn uns 25-30 minuts. Truc: per saber si està cuit, el punxarem amb una agulla dels caragols o ganivet i si aquest no surt nét, vol dir que encara no estar fet per dins. Llavors el deixarem coure una mica més. Però i si ja està daurat per fora i no està cuit per dins? El Truc és cobrir-lo amb alumini i deixar-lo uns minuts més, així s’acabarà de coure per dins i no es torrarà per fora.

IMG_5821cOcUcA eXtra: seguint l’ordre dels ingredients, el pa de pessic tradicional es para al llevat. Nosaltres ja l’hem millorat una mica, per això diem que aquest és “amb extra”, però no hi ha res millor que anar provant com us vingui de gust. Pels sabors: el iogurt pot ser de fruites de sabors, de llimó o podeu fer el pa de pessic natural sense la xocolata o amb trossos de fruites naturals, com la poma o el mango o amb fruits secs com les nous o els festucs. I per la forma, la que més us agradi: rectangular, rodó o com a la foto amb forma de zero.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s