Coca de Iogurt amb Poma de Lleida

Temps: 1h            Dificultat: Fàcil          Persones: 6

Ingredients:
2 iogurt natural sense sucre
Sempre amb la mida del iogurt, li direm “got”:
1,5 got d’oli de gira-sol
3 gots de sucre
6 ous
4 gots de farina
2 gots de farina de blat de moro refinada (“Maizena“)
1,5 sobres de llevat
ratlladura de pell de llimona, només la part groga
75 cc d’anís
2 pomes golden

Utensilis: forn, tamís, espàtula, paper de forn i bol

Accions:

1) Preescalfem el forn a 180°
2) Separem les clares del rovell d’ou i les muntem a punt de neu.
3) En un altre bol barregem els rovells, amb el sucre, l’oli, els iogurts, l’anís i la ratlladura de llimona.
4) Barregem la farina, amb la farina de blat de moro i el llevat i ho tamisem.
5) Anem afegint a la barreja de la farina, la barreja anterior dels rovells.
6) Quan la mescla anterior és homogènia, li afegim les clares muntades a punt de neu.
7) Pelem i tallem les pomes a trossets petits i les barregem amb la massa. Guardem una meitat, que la farem a làmines.
8) Folrem un motlle per forn amb paper de forn.
9) Bolquem la massa i decorem amb les làmines de poma.
10) Ho posem al forn, a 180°, durant 40 minuts.

Coca de Iogurt amb Poma de Lleida

cOcUcA eXtra: el 70% de la producció de poma a Catalunya i el 50% de la d’Espanya es troba a les comarques de Lleida degut a les peculiaritats orogràfiques i a la insolació de l’horta. Les varietats més destacades són la golden, la gala, la fuji, la granny smith i la reineta. Les pomes de Lleida es caracteritzen per ser de grans calibres corresponent a les categories Extra i Primera, a més a més molts dels productors practiquen la tècnica de la Producció Integrada. Nutricionalment parlant, les pomes presenten bones propietats curatives en trastorns gastrointestinals, ja que actuen com astringent o laxant, si es menja ratllada o sencera, respectivament. La seva pell té propietats antioxidants i es recomanat per la gent amb colesterol elevat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s