Compota de fruites

Temps: 30′            Dificultat: Fàcil

Ingredients *:
nectarines madures o la fruita que vulgueu: poma, pera, barreja de pruna i albercoc…
aigua
opcional: sucre, canyella amb branca o sobre de sucre de vainilla

* no donem quantitats perquè és el mateix procediment per una sola peça com per un kilo

Utensilis:
olla i cullera de fusta

Actions:
1.- Pelem la fruita, com més madura millor, la tallem a trossos i la rentem.
2.- Fiquem una olla al foc, molt fluix, amb un dit d’aigua al fons i hi tirem la fruita.
3.- Si no queda prou dolç, li afegirem sucre al nostre gust i remenem. Però si la fruita es prou madura, no caldrà gaire. O també es pot fer a l´action 2 i fer que es formi un almívar molt lleuger abans de tirar la fruita. Si volem també hi podem afegir la canyella amb branca o sobre de sucre de vainila.
4.- Deixem coure molt lentament i anem remenant bastant sovint amb la cullera de fusta perquè no s’enganxi, fins que arranqui el bull. Li costarà uns bons 20-25 minuts.
5.- Un cop a bullit, ho remenem 2 o 3 minuts més i ja podem parar el foc. No ho deixarem bullir més perquè no perdi els nutrients. Ho deixarem a l’olla una bona mitja hora que acabi de reposar i refredar.

IMG_5869

cOcUcA eXtra: La compota de fruites és un postres comú a França i és un substitutiu del iogurt: que vols un iogurt o una compota? Als supermercats es troba a les neveres amb els iogurts i normalment al cantó dels lactes pels nens perquè acostuma a formar part de la dieta infantil. Pels bébés de 4-6 mesos la podem acabar de triturar amb el turmix.

La compota feta a casa és una bona manera d´aprofitar les fruites quan estan molt madures i un cop feta es guarda 4 o 5 dies a la nevera. La compota es pot menjar tèbia o freda, la poma es sol menjar tèbia. I les compotes també serveixen d’acompanyament de plats de carn o d’altres postres com gelats o formatges frescos.

Moltes Gràcies a l´Anna per la recepta!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s