Malfatti d’espinacs_Italia

Temps: 2h             Dificultat: mitjana          Persones: 2

Ingredients
1kg d’espinacs
150gr de ricotta (mató)
formatge ratllat
50 gr farina
2 ous
nous moscada, sal, pebre

Salsa
3 tomàquets o un pot de tomàquet fregit casolà
oli d’oliva
2 dents d’all
sucre, sal, pebre, timó, julivert

Steps
1) Netejar els espinacs i posar-los a coure amb aigua bullent.
2) Treure’ls i posar-los en aigua amb gel per tal de tallar la cocció.
3) Escorre’ls molt bé. Ens haurem d’ajudar de les mans per exprimir-los bé.
4) Barrejar els espinacs picats en un bol amb la ricotta, la farina, els ous mig batuts i les espècies. Ha de quedar una pasta consistent, en cas necessari agregar-hi més farina.
5) Posar a bullir aigua en una olla.
6) Ens enfarinem les mans i anem fent boletes de la barreja i les passem per farina, com si féssim mandonguilles.
7) Quan l’aigua estigui bullint li posarem les boletes, els malfatti, i els hi deixarem passats 2 minuts després que flotin.
8) Per fer la salsa hem de ratllar els tomàquets, picar els alls i posar-ho a sofregir amb les espècies.
9) Treure els malfatti de l’olla, posar-los en una font, tirar-hi per damunt el tomàquet i formatge ratllat.
10) Posar a gratinar al forn.

Malfatti d'espinacs

cOcUcA Extra: podriem dir que els malfatti són els cosins germans dels gnocchi però enlloc de ser de patata són d’espinacs. El nom significa “mal fets” i això és degut a la forma que tenen, ja que senzillament és una bola, en canvi els gnocchi tenen les típiques línies.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s