Moussaka_Grècia

Temps: 2h        Dificultat: Mitja      Persones: 3

Ingredients:
4 albergínies
500 gr de carn picada de corder (també pot ser de vedella, de porc o barrejades)
100 gr de formatge ratllat parmesà
2 tomàquets madurs o un pot de tomàquet fregit
1 ceba
1 pastanaga
1 pebrot vermell petit
2 dents d’all
oli d’oliva
1 copa de vi negre
1 iogurt grec
1 ou
orenga, julivert, canella, sal, sucre i pebre negre
mantega

Utensilis: olla, paella,  safata per forn

Steps:

1) Tallem les albergínies a rodanxes, les posem en una olla amb aigua i sal perquè perdin l’amargor.
2) Encenem el forn per preescalfar-lo a 200°.
3) Ratllem la ceba, piquem l’all i ho sofregim en una paella amb un raig d’oli d’oliva.
4) Quan la ceba estigui transparent, li afegirem les pastanagues ratllades i el pebrot vermell tallat a quadrets.
5) Agregarem a la paella la carn picada i remenem  fins que la carn quedi sellada.
6) Posem les albergínies en una safata pel forn amb un raig d’oli d’oliva per damunt i les deixarem al forn a 200° durant uns 25 minuts, han de quedar toves. També les podem fer sofregides amb oli d’oliva que, en realitat, seria la versió original.
7) Quan la carn estigui sellada, li agreguem la copa de vi negre i el deixarem evaporar.
8) Ratllem els tomàquets i els hi posem una cullerada de sucre per treure’n l’acidesa.
9) Agreguem els tomàquets ratllats o el pot de tomàquet fregit a la paella.
10) També li afegim les espècies. Ho deixem coure a foc lent.
11) En un bol posem l’ou, el iogurt, el formatge ratllat i ho remenem.
12) Suquem una safata de forn amb mantega.
13) Apilem les capes: una capa d’albergínies, de manera que quedin ben juntes, una capa de carn, una altra d’albergínies i per damunt de tot la barreja del iogurt (step 11). Si ens sobra carn i albergínes podem anar fent capes, la última és la que ha de ser de iogurt.
14) Ho posem al forn uns 10 minuts per gratinar.
15) Quan la trèiem del forn, la deixarem reposar uns 20 minuts perquè la moussaka reposi i no es desmunti quan l’emplatem.

IMG_6773

cOcUcA eXtra: en lloc de la barreja del iogurt podem posar-hi beixamel. Aquest plat és un dels més famosos de la cuina de Grècia, tot i que el seu origen és àrab ja que van ser qui van introduit les albergínies a Europa. Si enlloc d’albergínies li posem patates tenim la versió dels països balcànics. Si el volem fer per més persones, una opció és posar-hi més carn. També hi ha regions que la capa de baix de tot són patates tallades en rodona i fregides sense daurar, llavors al damunt es posa les albergínies i la resta d’ingredients.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s