Llom amb salsa de ceba i olives a la cervesa

Temps: 1h             Dificultat: Fàcil          Persones: 2

Ingredients:
2 talls de llom de porc per persona
1 ceba gran
2 dents d’all
5 olives negres
5 olives verdes
1 got de cervesa
oli d’oliva
bolets
atmetlles
2 fulles de llorer, pebre, sal, nou moscada i julivert

Utensilis: cassola, turmix, morter

Accions:
1) Tallar a quadrets la ceba i sofregir-la.
2) Quan estigui transparent, afegir-hi un dels alls sencer pelat, les fulles de llorer i la cervesa.
3) Condimentar amb sal, pebre i nou moscada i deixar evaporar gairebé del tot la cervesa, uns 15 minuts.
4) Passat el temps, posar al pot del turmix les olives, treure’n el pinyol, i posar-hi la salsa de la cassola, sense les fulles de llorer.
5) En la mateixa cassola, posar un raig d’oli d’oliva i fregir els talls de llom prèviament salpimentats, per tal de rostir-los.
6) Quan donguem la volta al llom, li afegim els bolets.
7) Quan els dos costats del llom estiguin rostits, li afegim la sala de ceba i olives a la cervesa.
8) Deixar que fagi xup-xup uns 5 minuts.
9) Fer una picada d’all, julivert i atmetlles.
10) Afegir-ho a la cassola i deixar espessir la salsa.

Llom amb salsa de ceba i olives a la cervesa

cOcUcA eXtra: ho podem acompanyar amb arròs o sèmola de cus-cus. Els bolets podem utilitzar els que tinguem per casa, si són secs, els haurem de posar a hidratar uns 30minuts abans d’utilitzar-los i l’aigua dels bolets ens pot servir per rebaixar la salsa si ens queda massa espessa. Si no tenim cervesa, possiblement amb vi blanc també quedi bo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s