Patates Hasselback_Suècia

Temps: 1h       Dificultat: Fàcil          Persones: 2

Ingredients:
2 patates mitjanes
2 alls
mantega
sal, pebre

Utensilis: ganivet, cullera de fusta

Steps:
1) Netegem molt bé les patates amb aigua i les assequem amb un drap net.
Patates Hasselback-Tallar2) Hem de tallar les patates a làmines a lo ample però sense arribar a baix de tot. Per fer-ho hi ha diverses tècniques, per exemple ens podem ajudar posant dos pals xinesos al costat de la patata o posar una cullera de fusta o fins i tot posant la patata damunt de la part còncava de la cullera i així també es pararà el ganivet abans d’arribar al final de la patata.
3) Afegim sal i pebre per damunt de les patates tallades.
Patates Hasselback-Preparació4) Tallem els alls a làmines i la mantega i posem una làmina d’all entre algunes de les làmines de patata i mantega per damunt i per entre les làmines.
5) Posem les patates al forn, a uns 200° durant uns 45min o fins que les patates estiguin fetes; ho sabrem quan al punxar-les amb una forquilla o brocheta, entra amb facilitat i surt amb facilitat sense aixecar la patata. S’han de gratinar una mica també.

Patates Hasselback

cOcUcA Extra: aquestes patates tant poden servir d’acompanyament com d’entrada, si per exemple quan estiguin casi al punt li afegim bacon i formatge ratllat; també podem fer mantega saboritzada amb herbes o fer un puré d’all amb herbes o qualsevol variant que se us acudeixi. És una recepta originaria de Suècia, en teoria, d’un restaurant que va donar el nom a les patates.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s