Lasanya_Itàlia

Temps: 3h        Dificultat: Mitja      Persones: 6

Ingredients:
1kg de carn picada mixta (vedella i porc)
1 ceba
1 pastanaga
2 rames d’api
1 dent d’all
100 gr de bacon a tires o daus
800 gr de tomàquets natural triturat
400 gr de tomàquet fregit
oli d’oliva
1 copa de vi blanc
1 got de llet
sal i pebre negre
mantega
beixamel
15 – 20 plaques de lasanya (depèn de la talla de la safata pel forn)
70 gr de formatge ratllat parmesà

Utensilis: cassola i safata per forn

Steps:
1) Pelem i tallem la ceba, l’all, la pastanaga i l’api a quadres petits.
2) Fiquem a fregir la ceba i quan estigui blanca hi afegim l’all, la pastanaga, l’api i el bacon. Ho deixem coure uns 15 minuts.
3) Afegim la carn picada i remenem bé fins que la carn canviï de color.
4) Després li tirem el got de llet i remenem. Deixem que la llet desapareix-hi.
5) Li tirem el got de vi i remenem.
6) I al final tota la tomata 1.2 kg i remenar.
7) Salem i empebrem i deixem coure 1h, com a mínim, a foc lent. Si pot ser 2h, és ideal, fins que absorbeix tota la tomata.
8) Fem la beixamel.
9) Preparem la pasta: seguir la informació del fabricant per si s’han de bullir o posar amb aigua calenta. En el nostre cas, no hem de fer res perquè és pasta preparada per coure directament al forn.
10) Pre-escalfar el forn a 180 graus durant 10 minuts.
11) Sucar la safata del forn de mantega.
12) Muntem la lasanya a la safata del forn: primer posem una capa de beixamel perquè no s’empegui la pasta i després una capa de pasta, una de carn, una de pasta, etc així fins que se’ns acabi el farcit i acabarem amb una capa de pasta. Han de sortir entre unes 3-5 capes, depén de la talla de la safata.
13) Tirar la beixamel per damunt per tal que cobreixi tota la safata i els costats.
14) Escampar el formatge ratllat parmesà per damunt.
15) Ficar al forn durant 30 minuts. Si volem podem ficar els últims minuts a gratinar.

IMG_7249

cOcUcA eXtra: per fer les capes també es pot fer ficant una capa de pasta, de carn, de beixamel, de formatge i així varies capes. De lasanya n’hi ha de molts tipus: d’espinacs, amb salsa de tomata i carabassó, de ricotta, de mozzarella, etc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s