Pollastre al ajillo a la barbacoa

Temps: 2 hores        Dificultat: Fàcil      Persones: 2

Ingredients:
2 potes de pollastre
2 caps d’alls
vi blanc
1 patata per persona (acompanyament)
1 ceba gran per persona (acompanyamet)
mostassa
sal, pebre, timó i oli d’oliva

Utensilis: una font de forn, una paella i una barbacoa

Acciones:

1) Tallem els alls a làmines i els sofregim amb oli d’oliva.
2) Abans que es dorin del tot li agreguem tres copes de vi blanc i el timó.
3) Deixem que l’alcohol s’evapori i apaguem el foc. Deixem que la salsa es refredi.
4) Pelem un altre all i el tallem a làmines, l’anem posant per sota de la pell del pollastre.
5) Agafem una mica de mostassa i també la hi posem per sota de la pell del pollastre.
6) Posem en una font el més petita possible les potes de pollastre amb la pell i ja condimentades amb l’all i la mostassa i li tirem per damunt la barreja anterior de vi i all.
7) Ho deixem marinar a la nevera, mínim 30 min. Com més superfície del pollastre cobrim amb la salsa, millor.
8) Mentre, ja podem anar a fer el foc i deixar que es facin les brases. Abans que es facin les brases del tot, trèiem el pollastre de la nevera i deixem que agafi temperatura ambient.
9) Quan ja tenim les brases ben bones posem a damunt el pollastre i el deixem que es vagi fent ben lentament.
10) De tant en tant l’anirem ruixant una mica amb la maceració anterior per evitar que s’assequi.
11) Posem un cap d’all a fer a les brases, una patata i una ceba per persona.
12) Quan el cap d’all estigui tou, el trèiem i pelem els alls.
13) Aixafem els alls amb la forquilla i el barregem amb oli d’oliva. Ha de quedar una massa espessa però que es pugui escampar per damunt del pollastre.
14) Abans de treure el pollastre, li posem la salsa d’all per damunt perquè acabi d’agafar bon gust.
15) Quan les patates i les cebes estiguin, ho sabrem puntxant-les amb una forquilla, les traurem. La ceba la pelem i li posem oli d’oliva, les patates les tallem per la meitat i els hi posem timó i oli d’oliva. Això serà l’acompanyament.

Pollstre al Ajillo

cOcUcA eXtra: La clau per fer un bon pollastre a la brasa o parrilla és fer-lo amb temps i el foc fluix.

Anuncis

One response to “Pollastre al ajillo a la barbacoa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s