All i oli vs maionesa

Temps: 10 min        Dificultat: Mitja

Ingredients:
1 ou
1 all
sal i oli
vinagre

Utensilis: 1 batedora i got de batedora

Accions:
1) Al got de la batedora fiquem un all tallat a trossets i un ou sencer al fons.
2) Tirem sal i 3 dits d’oli.
3) Fiquem la batedora fins baix a velocitat mitja i sense moure-la la posem amb marxa durant 2 o 3 minuts fins que estigui lligat.
4) Un cop lligat, si volem més quantitat anem afegim oli sense parar amb la batedora. Però ara el moviment de la batedora ha de ser com fent una rodona de dalt a baix. Fins que tinguem la quantitat desitjada.
5) Al final posarem 2 o 3 gotes de vinagre i remenem continuant amb el mateix moviment de rodona uns segons.

IMG_7733 - Copy

cOcUcA eXtra: lo que és molt important és que l’oli i l’ou (acció 1) estiguin a la mateixa temperatura. Per exemple si tenim els ous a la nevera i l’oli a fora, trèiem un ou una mica abans per a que agafi la mateixa temperatura ambient que l’oli.

Si el volem fer artesanal al morter directament: fiquem l’all ben xafat amb la mà de morter, la sal, el rovell de l’ou i anem afegint l’oli a poc a poc sense deixar de remenar i així fins al final. Està fet quan la mà de morter s’aguanta dreta. També si pot afegir una mica de pa mullat de llet per fer més espès.

I si volem fer maionesa, és la mateixa recepta excepte que no hi afegirem l’all a l’acció 1.

Anuncis

One response to “All i oli vs maionesa

  1. Si el faig a mà, quan sé quan he de parar de remenar? perquè a nosaltres ens passa que sembla lligat però quan parem, es talla…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s