Caragols a la llauna

Temps: 20 min        Dificultat: Mitja     Persones: 6

Ingredients:
1 kg caragols
sal i oli
pebre, opcional

Utensilis: 1 llauna

Accions:
1) Fem brasa a la barbacoa.
2) Fiquem els caragols amb una galleda d’aigua durant 5 minuts per tal de (i) rentar-los: ho fem refregant-los uns contra els altres amb les mans i (ii) perquè surtin de la closca si estan una mica secs.IMG_7724 Ara no massa estona perquè sinó surten molt i després seran molt bavosos a l’hora de coure.
3) Preparem la llauna: posem un paper de diari moll, pla i que cobreixi tota la llauna perquè així no s’apega el gust del caragol a la llauna.
4) Un cop estiguin nets els caragols, els anem posant a la llauna amb fila. Comencem per una cantonada i en posem un al costat de l’altre i quan la fila estigui feta baixem a la segona fila i així fins ficar-los tots.
5) Els salem amb abundància perquè no s’escapin i es quedin a dins de la closca.
6) Els posem al foc un cop la brasa estigui feta.IMG_7730
7) A la meitat de coure’ls hi els tirem un raig d’oli i si volem una mica de pebre negre o vermell o picant, com ens agradi.
8) Fem l’all i oli i/o la vinagreta.
9) Els caragols trauran una mica de baba i hem d’anar mirant fins que s’assequi la baba. Amb aquest punt ja estarien.
10) Però si els volem més cuits, encara els deixarem una miqueta més.

IMG_7732

cOcUcA eXtra: si hi ha foc enlloc de brasa (acció 1) es va mes ràpid però llavors s’han de remenar (després de l’acció 7) perquè sinó es crema el cul. També es podem fer al forn, s’hi ha de posar bastant oli i així es poden escalfar quan vulguem. Als restaurants ho fan així al forn, els couen tots pel matí i després només s’han d’escalfar gràcies a l’oli que a l’escalfar-se també escalfa el caragol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s