Milanesa

Temps: 1,30h         Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
2 talls de milanesa de mig centímetre d’espessor (tall de bistec)
oli
1 ou
pa ratllat
mostassa
1 dent d’all
julivert, pebre roig i negre, ají molido i sal

Utensilis: paella i “martell de cuina”

Accions:
1) Treiem la grassa i els nervis de la carn i la piquem amb el martell de fusta de manera que quedi ben fina i es trenquin els nervis.
2) Batem un ou i li afegim l’all picat, una cullerada de postre de mostassa i les espècies.
3) Passem la carn per l’ou i la deixem macerar una hora a la nevera. La maceració és opcional, però queden més bones.
4) El pròxim pas és passar la carn pel pa ratllat. Piquem amb la mà perquè el pa quedi ben agafat.
5) Posem oli en una paella i quan estigui calent, ho sabrem quan li posem un trosset de carn i fa bombolletes, fregim la milanesa. Quan la treiem la passem per un paper de cuina per treure’n l’excés d’oli.

Milanesa

cOcUcA eXtra: La milanesa és un dels plats més comuns en la gastronomia argentina, és el que per nosaltres seria carn arrebossada. La milanesa en si és de carn de vaca i desprès hi ha la suprema que és de pollastre o les de verdures que, generalment, són d’alberginia o zapallo, és a dir, carabassa llarga. També es poden versionar posant-li ingredients al damunt i llavors tenim la napolitana o la caballo. Els talls de carn més típics utilitzats a Argentina són la “nalga o la cuadrada”, també la “bola de lomo” tot i que és una de les més cares.

Hi ha gent que primer passa la carn pel pa, desprès per l’ou i finalment la torna a passar pel pa, així queda un rebossat més cruixent. També hi ha vegades que la fan al forn, en lloc de fregir-la.

Per tal de rendir al màxim el temps, nosaltres quan fem milaneses fem 1kg de cop i les congelem després del pas 4 ja empanades. En total estem com 1h30min i així també aprofitem millor els ous que fiquem per l’arrebossat. Després és molt cómode el dia que no tens temps o ganes de cuinar, treus les milas del congelador i cap a la paella o forn.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s