Fideus a la cassola amb costella de porc

Temps: 30 min   (+1h si hem de fer el caldo)     Dificultat: Fàcil      Persones: 2

Ingredients:
2 tasses de fideus amb forat o fideus amples
100 gr de costella de porc
2 tomàquets madurs o un pot de tomata en conserva
1 ceba
1 pebrot vermell petit
1 fulla de llorer, pebre negre i vermell, sal, sucre i oli d’oliva
5 tasses caldo de pollastre

Utensilis: una cassola de fang o una paella.

Accions:
1) Tallem la costella petita i la salem i li posem pebre negre.
2) Posem un bon raig d’oli d’oliva a la cassola i li agreguem la carn.
3) Piquem la ceba, el pebrot i una dent d’all.
4) Quan la carn estigui daurada, li afegim les verdures.
5) Mentre, si no tenim tomata en conserva, haurem de ratllar els tomàquets i els hi posem una cullerada de sucre per tallar l’acidesa, una mica de sal i pebre vermell.
6) Quan la ceba comenci a tenir color, li agreguem el tomàquet i tapem la cassola. Ho deixarem uns 5 minuts a foc baix.
7) Passat el temps li posem el caldo, més o menys el doble de tasses que de fideus depenent si el volem més caldós o més sec, i ho deixem bullir.
8) Quan el caldo estigui bullint li afegim els fideus i els deixem que es coguin el temps recomanat al paquet.
9) Anem sacsejant la paella de tant en quant.
10) Servir inmediatament després d’apagar el foc.

 Fideus a la Cassola

cOcUcA eXtra: depèn del gust de la família poden quedar més caldosos o més sequets. Els fideus a la cassola accepten infinitat de variants poden ser de peix com la sípia o bolets o fins i tot el famós mar i muntaya. Amb la carn s’hi pot afegir botifarra blanca o xoriç vermell. També els podem fer de verdures amb pebrot verd i pèsols. La clau és tenir un caldo bo. Aquest plat és tan comú a la gastronomia catalana que Tossa de Mar li dedica al juny unes jornades gastronòmiques. Abans del punt 9 podem posar-hi una pica d’all, julivert i atmetlles per tal d’espessir una mica el caldo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s