Chipa Guazú_Paraguay

Temps: 1h 30min     Dificultat: Fàcil      Persones: 4

Ingredients:
4 panotxes de blat de moro o 1kg de blat de moro en llauna
1 carabassa llarga petita (opcional)
2 cebes
4 ous
1 pot petit de crema de llet
julivert, sal, oli
formatge ratllat

Utensilis: paella fonda, bol, ratllador, forn. Turmix opcional

Steps:
1) Ratllem el blat de moro o el desgranem i el passem pel turmix.
2) Tallem la ceba a juliana.
3) Posem la ceba a sofregir fins que estigui transparent.
4) Ratllem la carabassa amb el ratllador.
5) Preescalfem el forn a 180º.
6) Batem els 4 ous.
7) Barregem en un bol els ous i les verdures.
8) Afegim al bol la crema de llet i el formatge ratllat i condimentem al gust.
9) Suquem d’oli una safata de forn.
10) Posem tota la mescla a la safata i al forn a 180º uns 30-40min fins que al punxar-la amb un ganivet, aquest surti sec.

Chipa Guazú

cOcUcA eXtra: La recepta original va sense la carabassa però el sabor que li agrega realment val la pena. S’acostuma servir tallada a quadrets com a acompanyament del “asado” o com a entrada. Però també es pot menjar com a plat únic i fins i tot posar-la al tupper per emportar. És una de les receptes originaries dels guaranis i el seu nom deriva de “Chipa” que és un conjunt de coques de blat de moro i “Guazú” que en guaraní significa gran.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s