Caldo de la padrina

Temps: 4h       Dificultat: Fàcil        Persones: 4

Ingredients:
Os de vedella
Os de Tocino corc
Os sec de pernil
Garret de corder o falda
Carcanada de pollastre
Butifarra negra
Verdures: 1 o 2 patates, pastanaga, porro o ceba
Pilotes de carn
Cigrons
Aigua i sal

Utensilis: 1 olla de la padrina o una olla exprés i una altra olla més petita per la sopa

Accions:
1) Rentem i tallem les verdures a trossos grossos.
2) Preparem les pilotes de carn. Són com les mandonguilles però de forma rodona, poden ser grans o petites, al gust.
3) Tirem tots els ingredients a l’olla: ossos, carns, verdures, pilotes, cigrons i sal.
4) Emplemen 3/4 l’olla d’aigua i posem a bullir, 2 o 3h a l’olla de la padrina o 20 minuts a l’olla exprés a partir del moment que comença a xiular (li costarà uns 45 minuts, així q en total haurà d’estar 1h com a mínim).
5) Un cop hagi bullit, el deixarem reposar uns 15-20 minuts.
6) Si ho hem fet amb olla exprés l’obrim*.
7) Traurem la carn i les verdures i colarem el caldo amb un altre recipient.
8) Retirem l’excés de grassa del caldo **.
9) Posem amb una altra olla una mica de caldo a bullir.
10) Un cop el caldo bulli li tirem la sopa i la deixem coure segons marqui el paquet del fabricant.

 IMG_7969

cOcUcA eXtra: la foto és la sopa de galets, típica sopa de Nadal. L’original té els galets farcits de carn.

L’anomenada escudella amb carn d’olla és simplement servir la sopa per una cantó i la carn d’olla i les verdures per un altre, normalment en una gran safata tallades a trossos.

(*) Per obrir una olla exprés hi ha 2 tècniques: la rapida es posa l’olla sota aigua freda, lo qual li ocasiona un xoc tèrmic al mateix segon i llavors es pot obrir directament o la lenta es retirar completament el pistó de l’olla i deixar que tot el vapor surti.

(**) Si el caldo queda greixós, el deixarem refredar, inclús quan ja estigui a temperatura ambient el podem posar a la nevera i l’endemà amb una cullera o escumadora retirarem l’excés de grassa que s’haurà acumulat en una capa a dalt de tot. No cal que proveu la tècnica del paper absorbent, perquè no retira del tot la grassa i a més a més es perd molt caldo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s