Carxofes ràpides

Temps: 25 min        Dificultat: Fàcil     Persones: 2

Ingredients:
1 carxofa per persona
sal, oli i pebre negre

Utensilis: microones i planxa

Accions:
1) Tallem les cues de les carxofes i sense treure cap fulla, les fiquem de cap per aball damunt del taulell i les piquem una mica perquè s’obrin.
2) Els hi posem sal, oli i pebre al gust.
3) Les posen en una safata al microones, uns 10 minuts a màxima potència.
4) Quan estiguin cuites, les partim per la meitat i les posem damunt de la planxa calenta amb oli.
5) Desprès de 5 minuts, els hi donem el tomb, 5 minuts mès. Les servim amb un bon raig d’oli.

Carxofes ràpides

cOcUcA eXtra: aquestes carxofes són ideals per acompanyar una carn a la planxa o fins i tot com entrada. La temporada mediterrània de la carxofa és durant l’hivern i els primers mesos de primavera. La carxofa té un contingut calòric força baix i poc greix, té una gran quantitat d’aigua i fibra, sodi, potasi, fòsfor i calci; així com vitamina B1 i B3, les necessàries per un bon funcionament de les vies metabòliques. El seu sabor amagar li dóna la cinaria que a favor, estimula la producció de bilis, millorant la digestió de greixos. Per tot això és una hortalissa recomanada per a les persones que pateixen del fetge o tenen trastorns digestius, també ajuda a millorar el restrenyiment i és un ingredient destacat en les dietes per reduir pes ja que té poc greix i la fibra dóna sensació de sacietat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s