Alu kauli ko tarkari_Nepal

Temps: 1h       Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
2 patates grans
1 coliflor
1 ceba petita
100 gr de pèsols congelats
1 tros d’arrel de gingebre
1 bitxo picant
llavors de comí o comí en pols
cúrcuma
massala: canyella en pols, coriandre, cardamomo, alhova, pebre negre i nou moscada
sal
oli de girasol

Utensilis: wok o paella fonda, turmix

Steps:
1) Pelem i tallem les patates a daus.
2) Pelem un tros de l’arrel del gingebre i la ceba tallada a trossos grans.
3) Posem la ceba i el gingebre al turmix, amb una mica d’aigua i en fem una salsa.
4) Posem el wok o la paella al foc amb un bon raig d’oli, algunes llavors de comí (o una cullerada de cafè de comí en pols) i el bitxo tallat. Així l’oli ja agafarà gust.
5) Passats un parell de minuts, li agreguem les patates i remenem.
6) Condimentem les patates amb una cullerada de postre de cúrcuma, les espècies de la massala i la sal.
7)  Ho deixem coure uns 15 minuts més.
8) Colem l’aigua, però no ho deixem ben escorregut.
9) Seguim remenant la paella, vigilant que les patates no s’enganxin. Quan hagin passat uns minuts, li afegim la coliflor, li posem aigua fins a cobrir la meitat dels ingredients i ho tornem a tapar.
10) Anem remenant, rectificant d’espècies i sal fins que les verdures estiguin ben cuites.

Dal-bhat-tarkari

cOcUcA eXtra: Com ja hem comentat en un altre post, la base de la gastronomia de Nepal són les llenties (Dal) i l’arròs bastami amb mantega (Bhat). Aquests es poden acompanyar de verdures (tarkari) o de carn de búfal, pollastre o porc, en funció de la disponibilitat i del nivell adquisitiu. Si barregem les llenties, l’arròs i el tarkari tenim el dal-bhat-tarkari. De la mateixa manera que al seu veí l’Índia, en la gastronomia nepalí, s’utilitzen moltes espècies i el menjar és força picant. Ah, i al Nepal es menja amb les mans!

* Aquesta recepta està treta d’internet ja que encara no hem viatjat al país.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s