Dal_Nepal

Temps: 30min + la nit anterior       Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
250 gr de llenties
1 ceba
1 dent d’all
1 tros d’arrel de gingebre
curry
coriandre
massala: canela en pols, cilantre, cardamomo, alhova, pebre negre i nou moscada
sal
oli de girasol

Utensilis: cassola i olla

Steps:
1) Posar la nit abans les llenties amb un tros de l’arrel del gingebre en remull.
2) Canviar-li l’aigua i posar-ho a bullir.
3) Tallar la ceba en juliana i picar l’all.
4) Posar en la cassola un raig d’oli i sofregir-hi la ceba amb l’all.
5) Colem les llenties però reservem l’aigua de la cocció.
6) Quan la ceba estigui tendra, li agreguem les llenties.
7)  Posem les espècies, al gust.
8) Ho cobrim tot amb l’aigua de la cocció.
9) Condimentem bé amb totes les espècies i la sal. Anem remenant perquè els condiments es reparteixin bé i si fa falta més aigua, li n’afegim.
10)  Ho deixem uns 15 minuts més, les llenties han de quedar una mica desfetes i pràcticament sense aigua.

Dal

cOcUcA eXtra: Al Nepal, tant per dinar com per sopar, mengen llenties (Dal) i arròs bastami amb mantega (Bhat) que es poden acompanyar de verdues (takari), com el de patata i coliflor, o de carn de búfal, pollastre o porc, en funció de la disponibilitat i del nivell adquisitiu. La gastronomia de Nepal es caracteritza per ultitzar moltes espècies i per ser picant.

La massala és una barreja d’espècies (com el curry), si no trobem la barreja feta, la podem fer nosaltres mateixos amb les espècies que us hem posat als ingredients, que són la base. Jo la vaig fer sense la alhova… Hi ha diversos tipus de massales, segons les espècies utiltizades com per exemple la chicken massala o la garam massala que són les utilitzades per aquesta recepta.

* Aquesta recepta està treta d’internet, la veritat és que encara no hem estat a Nepal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s