Dimer Chop o Dimer Devil_Bangladesh

Temps: 1h       Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
3 patates mitjanes
2 ous
1 ceba petita
1 tomata madura
suc de 1/2 llimona
1 dent d’all
coriandre fresc
1/4 pebrot verd petit
1 tros d’arrel de gingebre
1 bitxo picant
pebre vermell picant
llavors de comí o comí en pols
cúrcuma
massala: canyella en pols, coriandre, cardamomo, alhova, pebre negre i nou moscada
sal
oli de girasol
pa ratllat
farina

Utensilis: olla, paella fonda.

Steps:
1) Rentem les patates i les posem a bullir en una olla amb aigua i sal fins que estiguin toves per poder fer puré.
2) Posem un ou en un pot amb aigua, durant 12 min, per fer un ou dur.
3) Tallem la ceba a juliana molt fina i la tomata, el pebrot i el bitxo a daus molt petits.
4) Posem en una paella un raig d’oli i les llavors de comí per tal d’aromatitzar-lo.
5) Quan l’oli estigui calent, li posem la ceba i anem remenant fins que estigui transparent.
6) Després li posem la tomata i el pebrot i seguim remenant, per tal que no es cremi.
7) Ratllem el gingebre i aixafem l’all o el piquem molt petit.
8)  Afegim a la paella el bitxo, el gingebre i l’all i ho barregem amb les verdures.
9) Posem les espècies: el pebre, la massala i la cúrcuma.
10) Treiem les patates quan estiguin toves, les pelem i les aixafem.
11) A les patates els hi posem sal, el coriandre fresc picat, massala i el suc de llimona.
12) Posem el puré de patata a la paella amb les verdures i ho barregem molt bé per tal que es reparteixi homogèniament.
13) Treiem la barreja i ho deixem refredar una mica.
14) Treiem l’ou, el pelem i el tallem en quatre trossos, longitudinalment.
15) Fem una bola petita de la barreja, l’aixafem, li posem a dins un quart de l’ou i ho tapem amb una altra bola aixafada i unim bé les dues “tapes”. En resum farem com una croqueta farcida.
Dimer Chop17) Posem en un plat farina, en un altre un ou batut i en un tercer el pa ratllat. A tots els hi posem pebre negre i sal.
18) Passem cada dimer per la farina, l’ou i el pa. Si volem que quedi més cruixent ho tornem a passar per l’ou i pa.
19) Ho deixem 1h a la nevera.
20) En una paella amb oli ben calent, anem fregint els dimer chop i al treure’ls els passem per un paper absorvent per treure’n l’excés d’oli.

Dimer Chop o Dimer Devil

cOcUcA eXtra: Aquest plat és un aperitu típic de la gastronimia de Bangladesh. La gastronomia de Bangladesh és molt semblant a la de la Índia i és que fins al 1947 formaven part de l’anomenat Índia Britànica. En els plats principals destaca l’arròs i les llenties com a acompanyament de la carn i del peix, ingredient molt utilitzat. Si volem els dimer chop més potents, podem posar mig ou a dins de cada bola.

* Aquesta recepta està treta d’internet ja que encara no hem viatjat al país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s