Ropa Vieja_Cuba

Temps: 2h30min       Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
500 gr de carn per estofar
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 dents d’all
1 pot de tomàquet fregit
1/2 got de vi blanc sec
oregan, fulla de llorer, comí en pols, pebre negre picant, sal
oli de girasol

Utensilis: olla i paella fonda

Steps:
1) Posem a bullir la carn en una olla, un parell d’hores*.
2) Quan la carn estigui tova, la traiem de l’olla i la desfilem amb les mans.
3) Piquem la ceba, els pebrots a quadrets petits i l’all.
4) Sofregim les verdures.
5) Quan les verdures estiguin toves, ho condimentem, li afegim la fulla de llorer, les dues cullerades de salsa de tomàquet, la carn i el mig got de vi. Deixem evaporar els líquids.

Ropa Vieja

cOcUcA eXtra: Aquest és un plat típic de l’illa de Cuba, l’acompanyament característic és l’arròs blanc i el platàn fregit. També es pot acompanyar d’Arròs Congrí, com a la foto. Si no tenim vi, li podem posar una mica de caldo de bullir la carn. Sembla que l’origen d’aquest plat fou el d’aprofitar la carn de l’olla al fer caldo i com passa en altres receptes i trets culturals és el resultat de la integració de la cultura canària i la cubana.

* Ja que poses a bullir la carn, pots aprofitar per posar-hi algunes verdures com pastanaga, ceba, api i porro i ja et queda un caldo pel sopar de demà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s