Mongetes seques en escabetx

Temps: 3h+2h repós+1 nit          Dificultat: Fàcil       

Ingredients:
1 tassa de llet de mongetes seques blanques
1 pebrot verd petit
1 pebrot vermell petit
1ceba
2 dents d’all
oli d’oliva
julivert
sal, pebre negre en gra, orenga i ají molido.

Utensilis: olla i pot esterilitzat i de tancament hermètic.

Acciones:
1) Posar la nit anterior, les mongetes amb aigua a remullar.
2) Canviar l’aigua i posar-les a bullir durant 2h o fins que estiguin cuites. Quan l’aigua comenci a bullir, afegir-hi una tassa d’aigua freda per tal de trencar el bull. Fer aquest pas un parell de vegades més i així reduirem les provabilitats de flatulències.
3) Mentres tallem a quadrets molt petits els pebrots i la ceba.
4) Piquem el julivert.
5) L’all el podem picar o trinxar, segons el gust.
6) Posem en un bol les verdures, les espècies i l’oli i ho remenem bé.
7) Deixem que la barreja s’integri bé i assaboreixi l’oli.
8) Quan les mongetes estiguin cuites, les colem i les deixem refredar.
9) Omplim el pot amb les mongetes i la barreja d’herbes i verdures amb oli i afegir oli fins ha cobrir totalment les mogentes.
10) Ho deixem reposar a la nevera mínim 2h.

Mongetes en vinagre

cOcUcA eXtra: Aquesta manera de menjar mongetes pot servir com a entrada, damunt d’una torrada de pa o com a acompanyament de carns, també podem fer uns pebrots escalibats i acompanyar-los amb les mongetes en escabetx. És una manera molt refrescant d’incorporar les llegums en la nostra alimentació. Aquest escabetx s’ha de consumir abans de les 48h, per això heu de calcular bé les quantitats de mongetes a utilitzar i una vegada obert, assegurar-se que el líquid sempre tapi les mongetes. Si utilitzem mongetes de pot, el temps de la recepta es redueix a uns 10 minuts + les 2h de repós. A les herbes també li podem afegir una fulla de llorer i si ens agrada el picant, podem incorporar-hi un bitxo. El pebre negre en gra evita la proliferació dels bacteris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s