Niños envueltos

Temps: 2h     Dificultat: Mitjana        Persones: 4

Ingredients:
2  bledes
500gr de carn picada
2 tasses d’arròs
1 pot de puré de tomata de 340 gr
4 albercoc deshidrats
1 ceba
pebre canyella, ají molido, comí, sal i sucre

Utensilis: bol, paella i olla

Acciones:
1) Rentar les bledes i posar-les a bullir amb aigua freda amb sal.
2) Ratllar la ceba.
3) Barrejar la carn, l’arròs cru i ceba ratllada en un bol.
4) Afegir-hi les espècies al gust, però la gràcia és que quedi ben especiat, sobretot del pebre i el comí.
5) Quan les bledes estiguin toves, les traiem, les separem una a una i les posem obertes sobre un plat.
6) Les deixem refredar.
7) Agafem les fulles de bledes més grans i menys trencades i els tallem el nervi, vigilant de no trencar la fulla.
8) Adjuntem les dues puntes de les bledes, de manera que ens quedi com una fulla sense nervi.
9) Fem cilindres de carn, com si fossin croquetes, i les posem sobre les bledes. No posar-ne gaire, perque al coure’s, l’arròs s’inflarà i pot trencar les fulles.
10) Enrotllem les bledes, fent un paquetet amb la carn i l’arròs especiat i cru, assegurant-nos que quedin ben tancats. Això en direm “niños envueltos”.
11) Posem en una paella la salsa de tomata, amb una mica de sal i sucre i l’escalfem.
12) En una cassola o olla, anem posant els niños al fons, el més junts possible cobrint tot el fons de l’olla. No els podem apilar.
13) Cobrim els niños amb la salsa de tomata i si fa falta una mica d’aigua calenta. Han de quedar coberts 1 dit per damunt.
14) Posem un albercoc sec per cada dos niños envueltos*.
15) Ho deixem coure, tapat, a foc molt, molt fluix durant 1h més o menys. Anirem posant aigua calenta de tant en quant, de manera que sempre estiguin un dit coberts. Els niños no han de flotar mai.

Niños Envueltos

cOcUcA eXtra: Aquesta recepta és de tradició jueva, una comunitat molt estesa a Argentina, un altra recepta relacionada són els kippes. La versió original, en lloc de bledes utilitza fulles de parra. També es poden substituir les bledes per col blanca. Hi ha una altra variant que seria al revés, és a dir, les bledes queden enrotllades dins de talls de carn a l’estil de bistec.

*L’albercoc sec és un ingredient molt agre que a la gastronomia catalana no hi estem acostumats. La proporció 2 a 1 és la recepta original de la tieta. Una opció és posar-ne un o dos a la cassola, perquè li doni gust i la resta posar-los en una olla petita a part amb aigua i deixar-los coure a foc fluix fins que es desfacin. Així, després cadascú es pot posar aquesta salsa al plat, al gust.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s