Aloo Dam_Nepal

Temps: 40min     Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
2 patates grans
1 ceball
1 dent d’all
2 tomates madures
1 all tedre
coriandre fresc
1 bitxo
comí, coriandre en pols, pebre, sal
oli

Utensilis: olla

Steps:
1) Bullir les patates amb pell fins que estiguin tendres i deixar-les refredar.
2) Pelar-les i tallar-les a quadrats.
3) Tallar la ceba en juliana.
4) Sofregir la ceba fins que estigui marró.
5) Ratllar el gingebre i picar l’all i afegir-ho a la paella de la ceba.
6) Afegir-hi les espècies com el comí, el coriandre en pols, el pebre, la sal i el bitxo.
7) Posar les patates.
8) Afegir-hi les tomates tallades a cubs i deixar que s’evapori el suc a foc mitjà. Si veiem que queda sec, li posem una mica d’aigua.
9) Quan el líquid de les tomates s’hagi evaporat, li posem el coriandre fresc i l’all tendre picat i ho deixem uns 5 minuts més.
10) Quan ho treiem del foc, li agreguem una mica més de coriandre fresc.

Alu dam_Nepal

cOcUcA eXtra: Aquest plat el podem trobar escrit de diverses maneres, per exemple Dum Aloo, Aaloo Dam, Aloo Dum, entre altres. Aloo significa patata i dam/dum és vida. També els ingredients varien lleugerament segons la familia i la zona del país, per exemple, en alguns casos li afegeixen pésols. La idea és força semblant a l’Alu kauli ko tarkari

* Aquesta recepta està treta d’internet ja que encara no hem viatjat al país.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s