Estofat de cua de vedella

Temps: 3h     Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
1 cua de vedella trossejada
1 pastanaga
1 porro
1 ceba
1 tomata madura
1 got de vi negre
1 dent d’all
julivert
4-5 ametlles
llorer, timó
sal, pebre
oli

Utensilis: olla i turmix

Accions:
1) Tallar la ceba en juliana, el porro i la pastanaga a trossos grans i la tomata a talls en vuit parts.
2) Posar oli a l’olla i les verdures a sofregir.
3) Salar i empebrar la carn.
4) Quan les verdures estiguin una mica toves, li afegirem la carn i remenarem fins a segellar-la.
5) Li afegim les herbes i ho deixem uns 5-10 min.
6) Afegim la copa de vi negre i deixem evaporar l’alcohol.
7) Ho cobrim d’aigua i tapem l’olla.
8) De tant en tant, anem remenant l’olla i afegint aigua si fa falta. La idea és que bulli fins que la carn es separi gairebé sola de l’ós.
9) Uns 10 minuts abans de parar el foc, preparem una picada d’all, julivert i ametlles i l’afegim a l’olla.
10) Per emplatar, colem les verdures i les passem pel turmix, amb la quantitat de líquid que vulguem, segons l’espessa que vulguem la salsa. Posem talls de cua, els quals podem posar amb o sense ós, en funció del comensal.

Cua de Ternera

cOcUcA eXtra: Si ho volem fer una mica més treballat, podem enfarinar la carn i sofregir-la en l’oli abans de posar-hi les verdures. Després traiem la carn, li posem les verdures i seguim al punt 4. Si volem fer-ho més consistent, al punt 8 li podem afegir unes patates, que també ens serviran d’acompanyament. Aquesta recepta està més bona d’un dia per l’altre.

Deixa un comentari