Kashke bademjan_Iran

Temps: 1h          Dificultat: Fàcil        Persones: 4

Ingredients:

1 alberginia cada 2 persones
1 ceba cada 2 albergínies
1 dent d’all
1 iogurt natural
formatge feta
un  grapat de panses
un grapat de nous
menta seca
cúrcuma, pebre i sal
llimona

Utensilis: olla

Steps:

1) Pelar les albergínies, ens podem ajudar amb un pela-patates.
2) A les albergínies pelades, els fem uns talls transversals amb un ganivet i els hi posem sal.
3) Les posem en una olla amb oli a foc fluix durant uns 15-20 minuts, fins que quedin toves i tinguin un color amarronat per fora. I les retirem, embolicades amb paper de cuina absorbent.
4) Piquem la ceba i l’all i ho sofregim a la mateixa paella que haviem fet les albergínies.
5) Li afegim la cullerada de cúrcuma, la sal, el pebre i la menta picada.
6) Quan la ceba estigui transparent, li afegim les albergínies i posem aigua fins a cobrir la meitat de les verdures. Tapem l’olla.
7) Passats uns 20-30 minuts, amb l’ajuda d’una cullera o forquilla podrem desfer les albergínies, dins de l’olla. Li afegim el formatge i ho deixem destapat fins que s’evapori l’aigua.
8) Posem la crema d’albergínies en una safata plana.
9) Barregem el iogurt amb unes gotes de llimona i l’escampem per damunt de la safata.
10) Per damunt de tot li posem les panses i les nous trencades.

Kashke bademjan_Iran

cOcUcA eXtra: Si no tenim menta seca, la podem posar fresca. En realitat, la recepta original en lloc de iogurt, porta kashk que és un lacti agri i el formatge, en lloc del formatge de feta, la recepta original utilitza un formatge curat anomenat kashk que s’obté com a subproducte de la fabricació del formatge. Si volem fer la recepta més sana, en lloc de sofregir les albergínies, les podem escalivar o posar al forn. Aquesta recepta és del temps dels perses. Originàriament es menja amb l’ajuda de pa de pita però podem fer la versió catalanitzada i torrar unes llesques de pa.

* Aquesta recepta és treta d’internet ja que encara no hem viatjat al país i no coneixem ningú d’Iran.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s