Lomo Saltado_Perú

Temps: 40min         Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
500kg de carn de vedella, “lomo” (bistec)
1 ceba
1 pebrot groc
1 tomata
2 patates
1 dent d’all
1 tassa de cafè d’arròs per persona
julivert fresc
1 cullerada de postre de salsa de soja
1 cullerada de postre de vinagre de mòdena
sal, pebre negre i fulla de llorer
oli de gira-sol

Utensilis: 2 paelles i una olla

Steps:
1) Posem aigua en una olla, la fulla de llorer i l’arròs per fer arròs blanc.
2) Pelem les patates i les tallem a tires fines per fer-les fregides.
3) Piquem l’all i el julivert.
4) Tallem els bistecs a tires i els hi posem sal i pebre i els barregem amb la picada d’all i julivert.
5) Posem un raig d’oli en una de les dues paelles i el deixem escalfar.
6) Sellem la carn a l’oli calent, uns 3 minuts i la retirem.
7) Tallem la ceba i el pebrot a tires fines.
8) A la mateixa paella on hem fet la sal, li posem la ceba i el pebrot.
9) Posem oli a l’altra paella i fregirem les patates.
10) Tallem la tomata a rodanxes i aquestes per la meitat i les afegim a la paella.
11) Passats uns 5 minuts, afegirem la carn i les cullerades de salsa de soja i vinagre. Ho tapem, així la carn “suda”.
12) Quan les patates estiguin fregides, les trèiem, les posem sobre un paper de cuina absorvent i les salem.
13) Quan l’arròs estigui, el colem i el reservem.
14) Passats 5 minuts més de la cocció de la carn, la destapem i la deixem que es vagi fent lentament.
15)Per servir, farem un timbal d’arròs, al mig del plat i a un costat li posarem les patates i a l’altre la carn. I ho espolvoregem tot amb una mica de julivert fresc picat. Podem menjar-ho tot barrejat.

Lomo Saltao_Peru

cOcUcA eXtra: Aquest plat té un truc ben peruà, que és que al punt 11, en lloc de la soja i el vinagre, li posen un raig de pisco i el flamegen. En algunes receptes trobareu que utilitzen “sillao”, en realitat és la salsa de soja. Per servir-lo, hi ha famílies que posen les patates a la paella amb la carn a l’últim minut de cocció i ho serveixen tot junt, quedant les patates més toves.

Aquest plat és típic de la gastronomia peruana, també es coneix com “lomito de vaca” és un exemple més de la fusió o la influència de la gastronomia xinesa sobre l’andina on es barreja la cuina criolla peruana com la carn i el “ají” o pebrot amb la salsa de soja.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s