Pollastre a la portuguesa

Temps: 1h         Dificultat: Fàcil        Persones: 2

Ingredients:
1 cuixa de pollastre per persona
1 ceba
1 pot de tomàquet fregit
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 dents d’all
1 bitxo vermell
1 grapat de pèsols congelats
una copa de vi blanc
llorer, timó, sal i pebre

Utensilis: cassola

Acciones:
1) Preparar les cuixes de pollastres amb sal i pebre.
2) Posar oli en una cassola i marcar el pollastre.
3) Tallar la ceba i els pebrots a tires.
4) Treure el pollastre i reservar-lo.
5) Aprofitar l’oli i la paella per saltejar les verdures uns 5 minuts.
6) Tornar a afegir el pollastre a la cassola i tirar-li la copa de vi blanc.
7) Deixar evaporar el vi.
8) Posar-li la tomata, els alls trinxats, el timó, la fulla de llorer i el bitxo. Si la salsa queda massa àcida, li posarem una cullerada de postre de sucre.
9) Quan quedin 10min per apagar el foc, afegir els pèsols.
10) Anar remenant la cassola durant la cocció, s’ha de deixar que es cogui tot, a foc moderat i que la salsa espesseixi.

Pollastre a la Portuguesa

cOcUcA eXtra: nosaltres li posem un toc personal amb unes quantes olives uns minuts abans d’apagar el foc. Si veiem que ens falta salsa, li podem posar una mica de caldo de pollastre o aigua amb un cubet de sabor. La recepta no cal que sigui amb les potes de pollastre exclusivament, podem trossejar un pollastre en 8 peces, més o menys. Els acompanyaments més típics són un timbal d’arròs blanc o unes patates bullides amb pèsols, enlloc de posar-los a la recepta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s