Bombes d’espinacs i formatge

Temps: 1h         Dificultat: Mitja        Persones: 2

Ingredients:
2 mates d’espinacs
100 gr de formatge per fondre
farina
2 ous
pa ratllat
sal
oli de gira-sol

Utensilis: olla, colador i paella

Acciones:

1) Posem al foc una olla amb aigua i sal.
2) Rentem molt bé els espinacs per tal de treure’n la terra que puguin tenir.
3) Deixem els espinacs bullir uns 5-10 minuts fins que les fulles estiguin tendres.
4) Colem els espinacs i els deixem refredar mentre es van escórreguen.
5) Quan els espinacs estiguin freds, els escorreguem molt bé amb les mans i els tallem.
6) Tallem quadrets petits de formatge i els enfarinem lleugerament.
7) Posem en un plat els ous batuts i en un altre el pa ratllat.
8) Agafem una mica d’espinacs, en fem una mandonguilla i l’aplanem amb les mans.
9) Posem un taquet de formatge damunt dels espinacs i el cobrim fent-ne una bola.
10) Posem a la paella oli per fregir.
11) Passem les boles dels espinacs per l’ou batut amb sal.
12) Després les passem pel pa ratllat.
13) Les anem posant a l’oli per fregir-les.
14) Els hi anem donant el tomb de manera que es fregeixin bé.
15) Les traiem i les posem sobre un paper de cuina absorbent.

Bombes d'espinacs

cOcUcA eXtra: menjar espinacs és bo per la nostra salut ja que tenen un alt contingut en fibra que ajudarà al nostre sistema intestinal. A més a més també són antioxidants i no ens aporten grassses. Són rics en vitamines A i C, així com magnesi, ferro, potassi i calci que és bo pels óssos i les dents. Si tenim un balcó on poguem posar-hi una caixa amb terra o un petit terreny podem sembrar espinacs ja que cultivar-los és força senzill. La millor època per sembrar-los és a la tardor i al sol, així se’n pot menjar tot l’hivern. Si els sembrem a la primavera, s’ha de fer a l’ombra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s