Kippe

Temps: 3h         Dificultat: Mitja        Persones: 2

Ingredients:
500gr de carn per picar
250 gr de blat de búrgul
1 ceba
menta fresca
sal, pebre de canyella
oli de gira-sol

Utensilis: picadora, ratllador bol i paella per fregir.

Acciones:

1) Posar en un bol el blat de búrgul i cobrir-lo en aigua. Deixar-lo en remull, mínim 2h, millor si és tota la nit.
2) Treure tota la grassa de la carn i picar-la ben fina, passar-la dues vegades per la màquina.
3) Ratllar una ceba.
4) Quan el búrgul hagi absorbit totalment l’aigua, l’escorrem bé.
5) Barregem el búrgul, amb la carn i la ceba, la menta picada, una mica de sal i pebre.
6) Ho triturem tot junt, una altra vegada, fins que quedi una pasta unida.
7) Posem en una paella oli de gira-sol per fregir.
8) Fem una espècie de croquetes amb les mans amb la pasta de carn.
9) Quan l’oli estigui calent, posem el kippes a fregir.
10) Els traiem i els escorrem amb el paper de cuina.

Quipes

cOcUcA eXtra: El Kibbe o Kibbeh (“kib-bi”) és el plat nacional de Líban, també és un plat consumit a tot el Pròxim Orient. Els immigrants de Síria, Líban, Palestina, etc. són els que van introduir aquest plat a Venezuela, República Dominica, Brasil, Argentina, etc. on a cada país l’han anat versionant. A Argentina és un dels plats relacionats amb la gastronomia jueva, com els niños envueltos.

Hi ha altres variants dels kibbeh que es poden menjar amb la carn crua o farcits amb carn picada de corder, espècies, pinyons i nous. De fet la versió libanesa, la forma dels kibbes és més semblant a una pilota de rugby que a les “croquetes” kippes argentines.

El búrgul és una barreja de diverses espècies de blat típic de l’Orient Mitjà. Si no en trobem, podem utilitzar la sèmola de blat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s