Torrades de Santa Teresa

Temps: 15 min         Dificultat: Fàcil      Persones: 2

Ingredients:
3 llesques de pa de fa un parell de dies per persona.
sucre
1/2 branca de canyella
1 llimona
1 got de llet
1 ou

Utensilis: paella i olla

Accions:

1) Trèiem la pell de la llimona, però vigilant de no treure el blanc.
2) Posem la llet, la pell de la llimona, una cullerada de sucre i la mitja branca de canyella al foc.
3) Posem les llesques de pa en una safata, una al costat de l’altre, sense que es superposin
4) En un altre recipient batem l’ou i li posem una cullerada de cafè de sucre.
5) Posem oli en una paella, per fregir.
6) Just quan la llet arranca el bull, la retirem i la tirem per damunt de les llesques de pa.
7) Deixem que les llesques s’impregnin bé de la llet però no gaire estona perquè si no es trencaran.
8) Passem les llesques per l’ou.
9) Les anem fregint a la paella fins que quedin rossetes.
10) Les posem sobre un paper de cuinar per treure’n l’excés d’ol i per damunt, els posem més sucre.

Torrades de Santa Teresa

cOcUcA eXtra: Perquè el pa no es trenqui quan el tallem és millor que el pa que ens sobri, el guardem ja llescat. També és millor si el pa és baguet o alguna barra petita, ja que és un postre molt calòric. El temps és relatiu de la quantitat de llesques que fem i de la mida de la paella de fregir. Igualment, la quantitat de llesques de pa per persona, també depèn de la persona, tot i que són més bones menjades el mateix dia que es fan. Abans de servir-les, també els podem posar un rajolí de mel o barrejar el sucre amb canyella en pols.

Com moltes receptes tradicionals, sorgeixen de l’aprofitament de les restes d’algun ingredient, en aquest cas pa sec. A Espanya es coneixen com torrijas o torrejas. En principi eren típiques de l’època de Quaresma i de Setmana Santa. Del pa sec també en podem fer migas.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s