Manti_ Kazakhstan

Temps: 2h        Dificultat: mitjana      Persones: 2

Ingredients:
300 gr de farina
1 ou
aigua
500 gr de carn picada de vedella
200 gr de carabassa
1 ceba
sucre moreno
sal, pebre negre
oli

Utensilis: bol, corró de cuina i vaporera*

Accions:

1) Posem en un bol la farina, l’ou, la sal i anem agregant aigua de mica en mica, tot barrejant.
2) Amassem fins que ens quedi una massa que no s’enganxa a les mans.
3) Pelem la carabassa i la tallem a daus petits.
4) Ratllem la ceba.
5) Barregem la ceba, la carabassa i la carn i ho condimentem amb una cullerada de sucre, la sal i el pebre.
6) Dividim la massa en quatre o cinc boles.
7) Posem farina sobre el marbre i aplanem cada bola de massa amb l’ajuda d’un corró de cuina, fins que ens quedi una massa fina.
8) Amb un vas, tallem cercles de la massa.
9) Cada cercle el tornem a aplanar fins que quedi ben fi.
Manti_forma10) Ara fem els farcellets, posem una cullerada de la barreja de la carn a cada peça de massa, la dobleguem per la meitat i després pugem els altres dos extrems.
11) Posem aigua a la vaporera.
12) Suquem la base de cada farcell amb oli.
13) Repartim els farcells per la safata de la vaporera, sense que es toquin i tapem la vaporera.
14) Els deixem coure uns 40 min a foc fluix.
15) Per servir-los, els hi passem una mica de mantega per damunt, així no s’enganxen entre ells.

Manti

cOcUcA eXtra: Aquest plat és típic de país com Kazajistán, Uzbekistán, Turquía, Armenia. Mongolia o Afganistán. Segons l’origen el farcit pot variar i fins i tot, per exemple a Armenia, ho serveixen amb una salsa de iogurt.

* Encara no hem vistat el país, per tant és una recepta treta d’internet

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s